Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

24.05.2018. | 09:30
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић говориће на отварању регионалног семинара "Парламентарна сарадња за одрживи развој: Борба против сиромаштва и унапређење здравствене заштите" у четвртак, 24. маја, у 9.30 часова, у Дому Народне скупштине Републике Србије, мала пленарна сала.

За додатне информације можете контактирати Тину Аничић на број телефона 064/83-50- 934 или на имејл tina.anicic@mdpp.gov.rs.
24.05.2018. | 11:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присуствоваће потписивању уговора између Акционарског друштва за железнички превоз робе „Србија карго“ и компаније „Сименс АГ Аустрија“ о куповини осам вишесистемских локомотива, у четвртак, 24. маја, у 11 часова, Железнички музеј у Београду, Хајдук Вељков венац.

„Србија карго“ ће набавком нових локомотива подићи лествицу стандарда квалитета и безбедности превоза робе и постаће лидер по питању савремености возног парка у региону.

Обраћања медијима предвиђена су након потписивања уговора.
24.05.2018. | 11:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговараће са директорима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица у четвртак, 24. маја, у 11 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, сала "Србија".

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до четвртка, 24. маја, до 10 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs или на број телефона 064/86-22-148.

Акредитације треба да садрже име, презиме и број личне карте свих чланова екипе.
24.05.2018. | 11:00
Канцеларија за сарадњу с цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за ЕУ програм "Европа за грађане и грађанке", организује конференцију "Ка бољој Европи за грађане и грађанке" у четвртак, 24. маја, у 11 часова, у просторијама Југословенске кинотеке, Узун Миркова 1.

Циљ конференције јесте да се обележи успешно учешће Србије у програму "Европа за грађане и грађанке" и промовишу постигнути резултати и одобрени пројекти у протеклих пет година, као и да се отвори дискусија о значају грађанске партиципације у процесу достизања европских вредности.

Програм "Европа за грађане и грађанке" је усмерен и на промоцију заједничке европске историје и подстицање осећаја одговорности за начин на који ће се Европа развијати. Такође, кроз овај програм се подстиче учешће грађана и грађанки у свим видовима живота Уније, као и у изградњи још повезаније Европе.

Конференција ће окупити више од 200 представника организација цивилног друштва, органа јавне управе на националном, покрајинском и локалном нивоу, представника организација/институција које су учествовале у програму "Европа за грађане и грађанке" у претходном периоду, представника националних контакт тачака за овај програм из региона, али и контакт тачака за друге ЕУ програме из Србије.

Особа за контакт је Тијана Стојиљковић Роловић, број телефона 011/311-38-95, 064/882-66-73, и имајл rolovic.tijana@civilnodrustvo.gov.rs.
Програм конференције можете погледати у прилогу.
24.05.2018. | 14:00
Седница Владе Републике Србије биће одржана у четвртак, 24. маја у 14 часова у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка седнице.
24.05.2018. | 15:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Мекалистером у четвртак, 24. маја у 15 часова у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.
24.05.2018. | 16:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са председницом Интерпарламентарне уније (ИПУ) Габријелом Куевас Барон, у четвртак, 24. маја, у 16 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.
27.05.2018. | 12:00
Централна манифестација поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције биће одржана у недељу 27. маја, у 12 часова, испред Дома Народне скупштине Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова у 9.30 часова у Кнез Михаиловој улици биће одржан традиционални свечани дефиле чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске.

Припадници Министарства унутрашњих послова ће у Пионирском парку од 10 часова на тактичко-техничком збору приказати своје вештине и опрему, а програм ће бити прилагођен најмлађима који ће моћи да уживају у дружењу са полицијским службеницима и да се упознају са радом полиције.

Прослава Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције завршава се у 20.30 часова концертом полицијских оркестара министарстава унутрашњих послова Србије, Пољске и Мађарске, као и познатих домаћих певача на Калемегданској променади.

Потребно је да се медијске екипе акредитују за праћење активности у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције најкасније до петка, 25. маја, до 12 часова, на имејл biro@mup.gov.rs.

Акредитације ће се подизати у суботу, 26. маја од 12 до 17 часова, у канцеларији 106 Одељења за медије и комуникације, Палата Србија, Булевар Михајла Пупина 2, западно крило.

Неопходно је да медијске екипе које ће пратити централну манифестацију на улазу из Улице Драгослава Јовановића буду на месту догађаја најкасније до 11.15 часова.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs