Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

23.03.2018. | 09:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обратиће се на међународној научној конференцији „Косово и Метохија: Sui generis или преседан у међународним односима“, коју организују Канцеларија за Косово и Метохију и Институт за међународну политику и привреду из Београда, у петак, 23. марта, у 9 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, сала „Београд“.

Медијима је омогућено праћење целог тока скупа.

Молимо заинтересоване представнике медија да своје акредитације пошаљу најкасније до четвртка, 22. марта, до 17 часова, на имејл press@kim.gov.rs, као и да акредитовани представници медија буду на источном улазу Палате Србија сутра најкасније у 8.45 часова.

Програм конференције и списак учесника можете погледати у прилогу.
23.03.2018. | 09:30
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић отвориће у Српско-корејском информатичком приступном центру конференцију „Учење кроз гејмификацију - Подршка развоју дигитализације управе путем дигиталне обуке“, у петак, 23. марта, у 9.30 часова, Добрињска 11.

Конференција, коју организују Министарство државне управе и локалне самоуправе, Национална академија и Амбасада Велике Британије у Србији, ће истражити како се гејмификација - следећа генерација еУчења, може користити у Србији у односу на свет.

На конференцији ће говорити многи стручњаци из ове области из Велике Британије, а намењена је државним службеницима који поступају сходно Закону о заштити података о личности.

Такође ће бити представљена мобилна апликација за обуку и процену знања законских процедура запослених у државном и приватном сектору.

Апликација је широке примене и може се користити у секторима: заштите личних података, високотехнолошког криминала и дигиталних доказа, инспекцијског надзора, обуке затворских чувара и обезбеђења, обуке ватрогасаца и спасилачких служби и слично.

Апликација је већ примењена у области високотехнолошког криминала (cybercrime) и добила престижну награду Scottish Cyber Awards 2017 у категорији сарадње са полицијом Шкотске.
23.03.2018. | 10:00
Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић састаће се са министром правде Републике Хрватске Драженом Бошњаковићем у петак, 23. марта, у 10 часова, у сали 155, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.

Представници медија који не поседују годишњу легитимацију Канцеларије за сарадњу с медијима своје акредитације, које треба да садрже име, презиме и број личне карте, могу послати на имејл press@gov.rs.
23.03.2018. | 10:30
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић и представници kомпанија "Комтрејд", "Телегруп", "Сага" и "С енд Т" (С&Т) потписаће уговор о донацији 75 лаптопова за потребе ПИСА тестирања у Србији у петак, 23. марта, у 10.30 часова, у просторијама Министарства, Немањина 22-26.

Потписивању уговора присуствоваће и амбасадор САД у Србији Кајл Скот, који је иницирао ову донацију.

Сниматељима ће бити омогућено снимање потписивања уговора, након чега су у 10.45 часова предвиђене изјаве за новинаре.
23.03.2018. | 11:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетиће Кикинду у петак, 23. марта, у 11 часова.

Премијерку ће дочекати представници локалне самоуправе испред компаније „Зопас“ (Зрењанински пут ББ), коју ће заједно обићи.

Након тога, планиран је састанак Брнабић, градоначелника Кикинде Павла Маркова и представника локалне самоуправе у 12.10 часова, у Градској кући, Трг српских добровољаца 12.

Медијима ће бити омогућено снимање почетка састанка.

Акредитације се могу послати најкасније до петка, 23. марта, до 9 часова, на имејл jasmina.milankov@kikinda.org.rs.

Контакт особа је Јасмина Миланков, број телефона 064/89-68-134.
23.03.2018. | 12:00
Свечано потписивање уговора и уручење кључева 12 аутомобила "фијат 500 Л попстар" извучених у трећем циклусу наградне игре "Узми рачун и победи 2018" биће свечано одржано у петак, 23. марта, у 12 часова, на Сајму аутомобила у Београду, у хали 1 Београдског сајма, на Фијатовом штанду.

Уговоре потписују министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић и добитници аутомобила.

Наградна игра "Узми рачун и победи 2018" део је едукативне кампање у "Години борбе против сиве економије", чији је циљ подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулисање безготовинских плаћања и јачање мотивације за поштовање прописа.

У првом кругу у новом циклусу наградне игре биће додељено пет станова, 50 аутомобила и 80 робних ваучера.

Новинари морају бити акредитовани за Сајам ради уласка, а они који нису могу то учинити путем вебсајта sajam.rs.
23.03.2018. | 12:45
Први састанак Савета председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић за креативне индустрије биће одржан у Мокрин кући у петак, 23. марта, у 12.45 часова, Светог Саве 25, место Мокрин.

Циљ успостављања Савета јесте да се омогући бржи развој креативних индустрија у Србији, а чланови Савета имаће активну улогу у давању и разматрању предлога за конкретне стратегије и активности и промене јавних политика и регулативе.

Креативне индустрије запошљавају више од 100.000 људи, од којих велики број чине жене.

Председница Владе је у Савет позвала истакнуте појединце и угледне организације са великим искуством у креативним индустријама, који могу да јој помогну да у потпуности разуме потребе ових индустрија како би доносила информисане одлуке.

Сви заинтересовани новинари могу да се акредитују до четвртка 22. марта, до 19 часова, на имејл press@gov.rs. За акредитоване новинаре биће организован превоз из Београда (полазак у 9.30 часова, Немањина 11).

Контакт особа је Наталија Мићић, број телефона 064/81-35-029.
27.03.2018. | 11:00
Програм "ИТ каравана 03", кампање Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије за употребу дигиталних технологија у образовању и њихово безбедно коришћење, биће уживо преношен преко интернета из Културног центра Нови Пазар у уторак, 27. марта, у 11 часова.

Све школе добиле су позив да организују ученике да у том термину гледају лајв стриминг.

"ИТ караван 03" представља едукативну забавну презентацију о безбедности деце на интернету – "Како да упропастите свој живот онлајн", коју изводе популарни глумци Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић и Предраг Васић.

Презентација је до сада изведена у Београду, Новом Саду, Суботици и Нишу и пратиле су је радионице програмирања за децу и радионице о заштити на интернету за родитеље, које се спроводе и у Ужицу, Чачку, Сечњу, Зрењанину, Лесковцу и Краљеву.

Извођењем у Новом Пазару, свечано ће бити завршен овогодишњи "ИТ караван".

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs