Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

19.07.2018. | 15:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са помоћником генералног секретара Уједињених нација за политичка питања Мирославом Јенчом у четвртак, 19. јула, у 15 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.

Захтеве за акредитације за представнике медија, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати најкасније до четвртка, 19. јула, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
19.07.2018. | 16:00
Чланови Савета за сузбијање насиља у породици одржаће другу по реду седницу, на којој ће разматрати резултате једногодишње примене Закона о спречавању насиља у породици, у четвртак, 19. јула, у 16 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11, на четвртом спрату, сала 155.

Поред министра правде у Влади Републике Србије Неле Кубуровић, која је уједно и председник Савета, састанку ће присуствовати и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је и потпредседник Савета, затим члан Савета и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, као и представници установа надлежних за примену Закона о спречавању насиља у породици.

Поред чланова Савета, састанку ће присуствовати и потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је и председник Координационог тела за родну равноправност.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено да сниме почетак састанка у трајању од пет минута, а након састанка чланови Савета ће у 17 часова у Прес сали Владе одржати конференцију за новинаре.

Представници медија који не поседују годишњу легитимацију треба да доставе писане акредитације на имејл press@gov.rs.

Акредитације, на меморандуму медијске куће, требају да садрже име, презиме, функцију и број личне карте сваког члана медијске екипе.
20.07.2018. | 09:00
Поводом реорганизације и реформе центара за социјални рад, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић одржаће конференцију за новинаре у петак, 20. јула, у 9 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, "браон" салон, источни улаз.

На конференцији ће бити представљени резултати прве фазе реорганизације и реформе центара за социјални рад и будући планови.

Представницима медија обратиће се посебни саветник министра Драган Вулевић и директор Центра за примењену психологију Снежана Милутиновић.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за новинаре најкасније до петка, 20. јула, до 8 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs или на број телефона 064/86-22-148

Акредитације треба да садрже име, презиме и број личне карте свих чланова екипе.
20.07.2018. | 09:00
Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и вођа пројекта Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) Александер Бетз уручиће сертификате за 48 младих који су завршили тромесечну обуку за завариваче, у петак, 20. јула, у 9 часова, у хотелу „Кисељак“, у Смедеревској Паланци, Јозефа Шулца 2.

Пројекат "Подстицање запошљавања младих" спроводи се у оквиру сарадње Министарства омладине и спорта и Немачке организације за међународну сарадњу.

Од 2016. до 2018. године обуке за завариваче успешно је завршило 92 младих, а њих 80 је одмах након обуке пронашло и запослење.

Додели сертификата присуствоваће и представници компанија које ове профиле запошљавају, а младима ће представити могућности за запошљавање које пружају.

Контакт особа је Снежана Поледица, 066/855-0104.
20.07.2018. | 11:00
Свечано уручивање кључева за 40 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији биће одржано у петак, 20. јула, у 11 часова, у Сремској Митровици, Улица Марсилијева бб (Марко Перичин Камењар).

Догађају ће присуствовати први потпредседник Владе Републике Србије, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Ивица Дачић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић и градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер.

Такође, биће присутни и шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Ингве Енгстром, заменик директора Генералног директората за зајмове и друштвени развој Развојне банке Савета Европе Стефан Селен, шеф представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Ф. Шодер, заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Џозеф Мелот, гости из региона, представници других државних и међународних институција и организација и корисници.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Регионални стамбени програм Републике Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs