Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

20.09.2018. | 08:35
Дводневна конференција о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности „Повежи се сигурно“ биће одржана у четвртак и петак, 20. и 21. септембра, у Палати „Србија“, Булевар Михајла Пупина 2, источно крило.

Свечано отварање скупа, на којем ће се обратити председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, европски комесар за унутрашња питања и миграције Димитрис Аврамопулос и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, одржаће се 20. септембра у 9 часова.

Дочек званица и руковање домаћина конференције потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића предвиђени су за 8.35 часова.

На првој сесији „Високотехнолошки криминал и информациона безбедност“, која ће почети у 10 часова, говориће, између осталих, министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу, министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и министар унутрашњих послова Македоније Оливер Спасовски.

Неопходно је да медијске екипе акредитоване за праћење ове конференције буду на источном улазу Палате „Србија“ најкасније у 8 часова.

Акредитације за овај скуп моћи ће да се преузму у среду, 19. септембра, од 16 до 19 часова, у Палати „Србија“, западно крило, канцеларија 106, први спрат.
20.09.2018. | 09:30
Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић посетиће у четвртак 20. септембра, општину Бујановац.

Радну посету започеће у 9.30 часова, у просторијама Националног савета Албанаца, где ће се састати са председником овог савета Шукри Имеријем.
Након састанка, у 10.30 часова, предвиђене су изјаве за медије.

Станковић ће у 10.40 часова посетити Основну школу „Наим Фрашери“, где ће присуствовати часу српског језика, односно настави унапређења српског језика као нематерњег.

Изјаве за медије предвиђене су у 11.15 часова.

Председник Координационог тела ће обићи Кошаркашки клуб „Play 017“ у 12 часова, након чега су, у 12.30 часова, предвиђене изјаве за медије.
Станковић ће у 12.45 часова посетити ромско насеље Бањска, након чега је, у 13.45 часова, планирано обраћање новинарима.
20.09.2018. | 12:30
Седница Владе Републике Србије биће одржана у четвртак, 20. септембра, у 12.30 часова, у згради Владе, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка седнице, након које ће бити прослеђено саопштење.
20.09.2018. | 14:00
Поводом доделе бесповратних средстава јединицама локалних самоуправа за спровођење мера популационе политике у 2018. години, министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић посетиће Врњачку Бању у четвртак, 20. септембра.

Она ће се у 14 часова састати са председником Општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем, начелником округа Небојшом Симовићем, градоначелником Краљева Предрагом Терзићем, председником СО Рашка Мирјаном Скорић и директором Завода за јавно здравље Краљева Александром Мацаном у згради Општине Врњачка Бања, Крушевачка 17.

Након састанка, у 14.30 часова, Ђукић Дејановић и представници општина Врњачка Бања и Рашка, као и Града Краљева обратиће се медијима, а сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка.

Она ће у 14.55 часова обићи вртић у Врњцима у оквиру предшколске установе “Радост“ из Врњачке Бање, где ће се састати са директором Драганом Хаџи-Ристић.

У оквиру пројекта суфинансирање мера популационе политике у јединицама локалних самоуправа у 2018. години, Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику суфинансираће обнову и адаптацију наведеног објекта у укупном износу од 6.127.000 динара.

Ђукић Дејановић ће у 17.30 часова одржати предавање на тему улоге Савета за права детета и мера Стратегије Владе Србије у подстицању рађања, у оквиру “Трећег конгреса педијатара са међународним учешћем”, у хотелу "Zepter", Врњачка 12.

Контакт особа за деталније информације Маја Ђорђевић, број телефона 064/835-0933.
20.09.2018. | 16:15
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић потписаће Уговор о додели средстава за отварање Регионалног иновационог стартап центра у Чачку, у чевртак 20. септембра, у 16.15 часова у сали Градске куће у Чачку, Улица Жупана Страцимира.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs