Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

20.11.2017. | 09:00
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић посетиће општину Гроцка у понедељак, 20. новембра.

Кркобабић ће у 9 часова са председником те општине Драгољубом Симоновићем посетити новоосновану Земљорадничку задругу „Врчин 2017“ у Врчину (Улица 29. новембра 2), а затим и Фабрику за прераду воћа „Гроцка“, у Гроцкој, Народних хероја бб.

Посета општини Гроцка је наставак реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години.

Након обиласка, одржаће се састанак са руководством те општине, познате по пољопривредној производњи, а посебно воћарству, на тему развоја и унапређења задругарства, повезивања пољопривредних произвођача и унапређења производње, прераде и пласмана пољопривредних производа.
20.11.2017. | 10:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са амбасадором Аргентине Рикардом Фернандесом у понедељак, 20. новембра, у 10 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 20. новембра, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и матични број свих чланова екипе.
20.11.2017. | 11:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствоваће полагању камена темељца и обележавању почетка радова на изградњи новог блока „Костолац Б3“ у Термоелектрани „Костолац“ у понедељак, 20. новембра, у 11 часова, Дрмно бб.

Полагању камена темељца присуствоваће и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Нови блок „Костолац Б3“, снаге 350 мегавата, највећа је инвестиција у домаћем енергетском сектору и прво велико енергетско постројење које се гради у Србији после готово три деценије.

Очекивана годишња производња износиће приближно 2,5 милијарди киловат-часова електричне енергије.

НАПОМЕНА:

За праћење догађаја потребно је да се медијске екипе акредитују на имејл pr@eps.rs најкасније до недеље, 19. новембра, до 16 часова.

Уз акредитацију треба навести да ли се користи организовани превоз из Београда до ТЕ „Костолац“, чији је полазак у понедељак, 20. новембра, у 8 часова испред зграде Скупштине Београда.

Представници медија који користе сопствени превоз, на локацији морају да буду најкасније до 10 часова.
20.11.2017. | 11:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Кајлом Скотом у понедељак, 20. новембра, у 11 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 20. новембра, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и матични број свих чланова екипе.
20.11.2017. | 11:30
Министарство правде Владе Републике Србије организоваће округли сто посвећен изради нацрта закона о бесплатној правној помоћи у понедељак, 20. новембра, у 11.30 часова, у Градској кући у Нишу.

Министарство организује овај округли сто уз подршку Мултидонаторског повереничког фонда за подршку сектору правосуђа у Републици Србији (MDTF-JSS) и Светске банке.

Основни циљ округлог стола јесте усаглашавање текста нацрта закона који ће дефинисати пружаоце бесплатне правне помоћи у Републици Србији.

Очекује се присуство представника јединица локалне самоуправе, адвоката, организација цивилног друштва, правних клиника и представника стручне јавности.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 20. новембра, до 10 часова, на имејл milan.cvetanovic@gu.ni.rs.

Акредитације треба да садрже име, презиме и број личне карте.
20.11.2017. | 12:00
Поводом предстојећег Сајма спорта 2017, биће одржана конференција за новинаре у понедељак, 20. новембра, у 12 часова, у хотелу „Crystal“, Интернационалних бригада 9.

Том приликом присутнима ће се обратити министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

Међународни сајам спорта под слоганом „Спорт је закон“, под покровитељством Министарства омладине и спорта, а у организацији Спортског савеза Србије, одржава се од 24. до 26. новембра, у хали 1 и хали 1а на Београдском сајму, од 10 до 19 часова.

Улаз је бесплатан и ове године.

Конференцији за новинаре присуствоваће и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, као и директор Сајма спорта Немања Свјетличић.
20.11.2017. | 13:30
Седница Владе Републике Србије биће одржана у понедељак, 20. новембра, у 13.30 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка седнице.
20.11.2017. | 14:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председаваће седници Савета за реформу јавне управе, која ће бити одржана у понедељак, 20. новембра, у 14 часова, у згради Владе, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка седнице, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.
20.11.2017. | 17:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са министром за рад и социјалну заштиту Руске Федерације Максимом Топилином у понедељак, 20. новембра, у 17 часова, у Влади Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs