Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

20.10.2018. | 11:00
Међународна конференција о подршци детету у процесу прилагођавања на школу „Заједно полазимо у први разред – Друштвено укључивање, улоге и сарадња – домаћа и страна искуства“, биће одржана у суботу, 20. октобра, у 11 часова, у хотелу "М", Булевар ослобођења 56а, у Београду.

Конференција ставља акценат на значај родитељског укључивања у образовање деце са сметњама у развоју и инвалидитетом и деце из осетљивих група, а из Министарства просвете, науке и технолошког развоја учествоваће руководилац Групе за образовање мањина, социјалну инклузију и заштиту од насиља и дискриминације Гордана Цветковић.

Међународни скуп организује Национална асоцијација родитеља и наставника Србије (НАРНС) у сарадњи са Министарством просвете и подршку Фондације за отворено друштво Србије, Уницеф канцеларије у Србији и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.
20.10.2018. | 11:30
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију поводом обележавања 74-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату у суботу, 20. октобра, у 11.30 часова, у оквиру спомен-комплекса Гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату.

Поред министра, венце ће положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске Федерације, Украјине, Белорусије и Азербејџана у Републици Србији.

У наставку програма обележавања годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, представници Владе, ВС, Града Београда, СУБНОР-а и поменути дипломатски представници положиће венце код Споменика страдалим совјетским пилотима, који се налази на Авали, у 13 часова.

Након вишедневних крвавих и тешких борби припадници Народноослободилачке војске Југославије, уз помоћ совјетских савезника, ослободили су 20. октобра 1944. године главни град Србије и Југославије и тиме окончали четворогодишњи период његове окупације, током којег је страдао велики број Београђана, док је сам град претрпео девастацију изузетно великог обима.
20.10.2018. | 13:15
Састанак министра културе и информисања у Влади Републике Србије Владана Вукосављевића и министра културе Руске Федерације Владимира Мединског, који је заказан за суботу, 20. октобра, у 13.15 часова, у Палати Србија, отказан је.
20.10.2018. | 17:00
Изложба „Востани Сербие“, аутора Драгана Мартиновића, биће отворена у суботу, 20. октобра, у 17 часова, у галерији Руског дома, Краљице Наталије 33.

На отварању ће се обратити министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, министар културе Руске Федерације Владимир Медински, амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин и аутор изложбе Драган Мартиновић.
21.10.2018. | 18:00
Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић присуствоваће отварању 63. међународног београдског сајма књига у недељу, 21. октобра, у 18 часова, на Београдском сајму.

Вукосављевић и министар културе и комуникација Марока Мохамед Ел Араж говориће у 18.30 часова на свечаном отварању штанда те земље, која је почасни гост овогодишњег сајма.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs