Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

22.10.2017. | 10:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обићи ће радове на изградњи Жежељевог моста преко Дунава у Новом Саду, поводом спајања лукова на том мосту, у недељу, 22. октобра, у 10 часова.

Обиласку радова присуствоваће и премијер АП Војводине Игор Мировић и шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици.

Предвиђено је да медијске екипе дођу на градилиште Жежељевог моста са петроварадинске стране најкасније у 9.30 часова.
22.10.2017. | 18:00
Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадор Индије у Србији Нариндер Чохан свечано ће отворити индијски штанд на 62. Међународном београдском сајму књига, у недељу, 22. октобра, у 18 часова, у Хали 2 Београдског сајма.

Догађају ће присуствовати и представници индијске индустрије туризма, филма и медија, као и представници Београдског универзитета, београдских школа и издавачи књига.
23.10.2017. | 10:00
Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић свечано ће уручити награде победницима такмичења "Мајстори роботике" у понедељак, 23. октобра, у 10 часова, у Истраживачкој станици Петница.

На такмичењу у програмирању робота које се одржава у недељу, 22. октобра, у Петници, учествују ученици школа које су биле део кампање о безбедној и корисној употреби нових технологија "ИТ караван 02" Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Такмичење се одржава у оквиру "Викенда роботике", којим ресорно министарство обележава Европску недељу програмирања.
23.10.2017. | 11:00
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић, која је и председник Међуресорне радне групе за спровођење Агенде УН о одрживом развоју до 2030. године, сазвала је конститутивни састанак радне групе у новом саставу.

Састанак ће бити одржан у понедељак, 23. октобра, у 11 часова, у сали „Србија“, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

Скупу ће се, поред Ђукић Дејановић, видео-поруком обратити и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, стални координатор УН у Србији Карла Херши, шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Ингве Енгстроем и директор Светске банке у Србији Стефан Ндегва.

На састанак отвореног типа позвани су и представници Тима Уједињених нација у Србији, цивилног друштва, медија, корпоративног и јавног сектора, међународних партнера и дипломатског кора.

Изјаве за медије предвиђене су у 10.45 часова, док је сниматељима и фото-репортерима омогућено снимање почетка састанка.

Акредитације су обавезне и неопходно их је послати најкасније до понедељка, 23. октобра, до 9.30 часова, на имејл kabinet@mdpp.gov.rs или потврдити на телефон 011/ 21-40-318.

За додатне информације контакт особа је Слађана Поповић, имејл sladjana.popovic@mdpp.gov.rs или телефон 011/ 21-40-318.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs