Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

24.06.2017. | 09:00
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић и чланови Градског већа Суботице, Илија Ђукановић и Наташа Алексић, посетиће у суботу, 24. јуна у 9 часова, породицу Авдо у Суботици (Кајмакчаланска, бр. 1/б), чија је ћерка рођена са Дауновим синдромом.

Сврха посете јесте упознавање са животом породице Авдо, промовисање солидарности, политике оснаживања и интеграције Рома и Ромкиња.
24.06.2017. | 11:00
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин посетиће Специјалну болницу „Меркур“ у Врњачкој Бањи, у којој су смештени пензионери који се налазе на бесплатном опоравку, у суботу, 24. јуна, у 11 часова, објекат „Шумадија“, Цара Душана 3.

У овом одмаралишту тренутно борави 55 корисника пензија који су остварили право на десетодневну рехабилитацију о трошку Републичког фонда ПИО.

Преко Фонда ПИО ће ове године на опоравак у једну од 25 бања Србије отићи приближно 12.500 старосних, инвалидских и породичних пензионера свих категорија.

На основу Правилника о друштвеном стандарду корисника пензија РФ ПИО, у овој години је за друштвени стандард пензионера издвојено приближно 394 милиона динара, а највећи део тих средстава намењен је за бесплатну рехабилитацију у бањама.
24.06.2017. | 13:30
Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић присуствоваће додели награда у такмичењу из програмирања „Кодиграње“ у суботу, 24. јуна, у 13.30 часова, у Научно-технолошком парку Београд, Вељка Дугошевића 54.
24.06.2017. | 20:00
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић отвориће манифестацију „Београд у сусрет Видовдану“, коју организује Покрет за Косово и Метохију у Србији, у суботу, 24. јуна, у 20 часова, Задужбина Илије Коларца.

Након поздравног говора директора Марка Ђурића, биће одржан концерт „Песмом и игром кроз Косово и Метохију“.

Медијима је омогућено праћење отварања овог догађаја.
26.06.2017. | 14:00
Поводом Десетог састанка Управног одбора Регионалног стамбеног програма (РСП), Комесаријат за избеглице и миграције организује конференцију за новинаре у понедељак, 26. јуна, у 14 часова, у Палати Србије, Булевар Михајла Пупина 2, сала 368.

Том приликом присутнима ће се обратити вршилац дужности председника Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић,који обавлја и функцију председника Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Владе Србије.

Такође, присутнима ће се обратити и министар без портфелја у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, представник Делегације Европске уније у Србији Оскар Бенедикт и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Рeгиoнaлни стамбени прoгрaм (РСП) је зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдицa у рeгиoну.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

На састанку Управног одбора РСП-а, који се одржава 26. јуна, очекује се да ће Србији бити одобрен осми потпројекат вредан 19,9 милиона евра, којим ће бити обезбеђено 938 стамбених решења (358 станова, 30 монтажних кућа, 250 пакета грађевинског материјала и 300 сеоских кућа).

Наредног дана, током посете корисницима, представници државе и донатора обиће ће хиљадитог корисника РСП-а, избегличку породицу у Панчеву, и уручиће им кључеве монтажне куће, која им се додељује у оквиру другог РСП потпројекта.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 26. јуна, до 10 часова, на имејл ivan.miskovic@kirs.gov.rs.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs