Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Најавe и обавештења

Најавe и обавештења

23.05.2017. | 09:30
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин посетиће предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом "ОМНИ С ПЛУС" д.о.о. у уторак, 23. маја, у 9.30 часова, Савски трг 7, у Београду.

Ово предузеће се, између осталог, бави и пословима у туризму и обезбеђивањем аутобуског превоза и свих врста трансфера. Послове одржавања хигијене свог возног парка поверило је хуманитарној организацији "Дечје срце", која је, заједно са Министарством, покренула програм радног ангажовања младих са сметњама у развоју под називом "Еколошко прање аутомобила".

То је један од начина да се младима са сметњама у развоју пружи прилика да дају најбоље од себе и да се лакше интегришу и осете као корисни чланови друштва.

Као подршку том програму ресорно министарство је организацији "Дечје срце" определило средства за куповину мобилне машине за прање кола.
23.05.2017. | 10:00
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић одржаће говор на конференцији "Кључне димензије развоја квалитета у предшколском васпитању и образовању – Основе програма предшколског васпитања и образовања" у уторак, 23. маја, у 10 часова, у хотелу "Хајат".

Присутнима ће се у уводном делу обратити и директор Швајцарске агенције за развој и сарадњу у Србији Урсула Лојбли, директор Канцеларије Уницефа у Србији Мишел Сен Ло, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања Зоран Аврамовић и директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић.

Програм ове конференције можете погледати у прилогу.
23.05.2017. | 11:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са извршним директором Светског јеврејског конгреса Робертом Сингером у уторак, 23. маја, у 11 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до уторка, 23. маја, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте свих чланова екипе.
23.05.2017. | 11:00
Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић примиће српске каратисте, који су на Европском првенству освојили четири медаље, у уторак, 23. маја, у 11 часова, у Палати Србије, плави салон, Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз.

Поред свих освајача медаља – Јоване Прековић, Сање Цвркоте, Марка Антића и Слободана Битевића, пријему ће присуствовати и њихови тренери, као и представници Карате савеза Србије.

Представници медија треба да се акредитују на имејл press@mos.gov.rs најкасније до уторка, 23. маја, до 10 часова.
23.05.2017. | 12:00
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Ана Брнабић председаваће другој седници Савета за националне мањине у уторак, 23. маја, у 12 часова, Палата Србије, Булевар Михајла Пупина 2.

На седници ће бити разматран извештај о раду Савета из претходног периода, а биће представљен и извештај о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина.

Седници ће присуствовати и други представници Владе Србије, као и представници националних савета националних мањина, који ће кроз дијалог имати значајно учешће на овом скупу.
23.05.2017. | 12:30
Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненад Иванишевић посетиће Привремени прихватни центар у Кикинди у уторак, 23. маја, у 12.30 часова, Тополски пут бб.

Прихватни центар у Кикинди смештен је у некадашњој управној згради предузећа "29. новембар".

Центар је отворен у априлу, а његов капацитет је 250 места.
23.05.2017. | 12:30
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примиће полазнике 25. класе Светских геостратешких студија Колеџа националне одбране Савезне Републике Нигерије у уторак, 23. маја, у 12.30 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до уторка, 23. маја, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте свих чланова екипе.
23.05.2017. | 16:00
Почетак испоруке и уградње пакета грађевинског материјала, у оквиру потпројекта 2 Регионалног стамбеног пројекта (РСП) Републике Србије биће свечано обележен на имању породице Павловић у уторак, 23. маја, у 16 часова, у општини Србобран, Улица Моравска 12.

Свечаности ће присуствовати први потпредседник Владе, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Ивица Дачић, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, председник општине Србобран Нешко Честић и шеф Првог сектора операције Делегације Европске уније у Србији Николас Бизел.

Такође, догађају ће присуствовати и регионални координатор за избеглице Амбасаде САД Сем Хили, шеф Одељења за демократизацију Мисије ОЕБС у Србији Јан Лунебург, виши координатор на терену UNHCR-а у Србији Игнацио Матеини и в. д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Весна Вандић.

Испорука и уградња пакета грађевинског материјала у оквиру овог потпројекта почиње у 28 јединица локалне самоуправе широм Србије, а помоћ ће на овај начин добити укупно 319 избегличких породица из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Потпројекат 2 Регионалног стамбеног пројекта вредан је више од 13 милиона евра, а највећи донатор је Европска унија. У оквиру њега планирана је додела укупно 900 стамбених решења кроз четири модела: додела пакета грађевинског материјала (249 из фонда Регионалног стамбеног пројекта и 70 из контрибуције Републике Србије); куповина сеоских кућа (250), изградња станова (200) и изградња монтажних кућа (120).

Регионални стамбени пројекат је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица.

Пројекат се спроводи уз подршку ОЕБС-а и UNHCR-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

За више информација представници медија могу се обратити Ивану Мишковићу из Комесаријата за избеглице и миграције на број телефона: 064/8281-694.

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs