Најавe и обавештења

21.08.2018. |
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиће у уторак, 21. августа, у једнодневној посети Руској Федерацији.

Дачић ће се у Сочију састати са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим, са којим ће разговарати о билатералној сарадњи, регионалним и међународним темама.
21.08.2018. | 09:30
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић посетиће Крагујевац у уторак, 21. августа.

Шарчевић ће се у 9.30 часова у згради Градске управе, Трг Слободе 3, састати са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем.

Министар ће потом, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, Јована Цвијића бб, разговарати са ректором Ненадом Филиповићем, након чега су, у 10.55 часова, предвиђене изјаве за медије.

Он ће у 11.15 часова обићи Центар за матичне ћелије, док је у 11.35 часова предвиђен обилазак радова на реконструкцији Студентског центра, ИВ павиљон, Војводе Путника 53.

Шарћевић ће у 12.25 часова обићи станове намењене научницима, приступ из Улице Лазе Маринковића, док ће у 12.50 часова посетити обновљене фискултурне дворане у Основној школи "Живадинка Дивац", Краља Милутина 66.
21.08.2018. | 12:00
Поводом представљања Србије на међународним сајмовима књига у Пекингу и Москви, биће одржана конференција за новинаре у уторак, 21. августа, у 12 часова, у Прес сали Министарства културе и информисања, Влајковићева 3.

На конференцији ће говорити министар културе и информисања Владан Вукосављевић, помоћник министра за савремено стваралаштво и креативне индустрије Ивана Дедић, директор Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" Александар Јерков и писац Владимир Кецмановић.

Представљање Србије на сајмовима књига у Пекингу и Москви има за циљ промовисање српске књижевне традиције и савремених дела у свету, као и унапређење и развијање међународне сарадње у овој области.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до понедељка, 20. августа, до 17 часова, на имејл press@kultura.gov.rs.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs