Најавe и обавештења

24.10.2018. |
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиће од 24. до 26. октобра у Шпанији, где ће у Севиљи присуствовати отварању Конзулата Србије, док ће у Малаги учествовати на Медитеранској конференцији ОЕБС-а.

Свечаност поводом отварања Конзулата, са почасним конзулом Хуан Мануелом Контрерасом на челу, биће одржана 24. октобра.

Дачић ће искористити боравак у Севиљи за разговор са градоначелником, а посетиће и Агенцију за међународну промоцију Андалузије.

Он ће учествовати на Медитеранској конференцији ОЕБС-а, која се одржава 25. и 26. октобра у Малаги.

Главне теме конференције су енергетска безбедност и еколошка сарадња, као и значај одрживог економског развоја.

У том контексту, Дачић ће иступати на политичком сегменту високог нивоа који отварају министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак, генерални секретар ОЕБС-а Томас Гремингер, министар спољних послова Шпаније Јозеф Борел Фонтелес и генерални секретар Медитеранске уније Насер Камел.
24.10.2018. | 09:15
Потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић посетиће Спомен-собу „Косметске жртве“, у среду, 24. октобра, у 9.15 часова, Масарикова 5, спрат 20, канцеларија 2016, Палата "Београд".

Након обиласка Спомен-собе „Косметске жртве“ медијима ће се обратити Михајловић и председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије Вељко Одаловић.
24.10.2018. | 12:00
Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић положиће камен темељац за изградњу хотела у туристичко-рекреативном центру ,,Момчило Чековић” у еко селу Коштунићи у општини Горњи Милановац, у среду, 24. октобра, у 12 часова.

Укупна квадратура будућег хотела је 5.500 квадратних метара. Објекат ће имати модеран спа и велнес центар и две комплетно опремљене мултифункционалне конференцијске сале.
24.10.2018. | 12:00
Едиција „Први светски рат у српској књижевности“ биће представљена у среду, 24. октобра, у 12 часова, у Сали „Иво Андрић“, Београдски сајам, Булевар војводе Мишића 14.

На представљању едиције говориће министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, директор издаваштва у ЈП „Службени гласник“ Петар В. Арбутина и уредник едиције и писац Александар Гаталица.

Едиција чије су издавање суфинансирали Министарство културе и информисања Владе Републике Србије, Покрајинска влада Војводине и Јавно предузеће "Службени гласник" уприличена је поводом обележавања сто година од завршетка Првог светског рата, као и стогодишњице од присаједињења Војводине Краљевини Србији.
24.10.2018. | 13:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствоваће отварању Фестивала филантропије у среду, 24. октобра, у 13 часова, у просторијама Уникредит банке, Рајићева 27-29.

Отварању фестивала, који се од 24. до 28. октобра одржава на више локација у Београду и Новом Саду, присуствоваће и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кајл Скот.

Заинтересоване новинарске екипе треба да пошаљу своје акредитације на имејл: tamara.vlaskalin@divac.com најкасније до среде, 24. октобра, до 10 часова.
24.10.2018. | 14:00
Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић посетиће штанд тог министарства на 63. међународном београдском сајму књига у среду, 24. октобра, у 14 часова, у хали 4 Београдског сајма.

Јоксимовић ће том приликом представити најновију публикацију Министарства за европске интеграције "Водич за коришћење ЕУ фондова у Србији – ИПА 2 (2014-2020)".

Посетиоцима штанда обратиће се и шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, амбасадор Бугарске у Србији Радко Влајков и директор Аустријског културног форума у Београду Јоханес Иршик. Овом догађају присуствоваће и представници амбасада држава чланица ЕУ.

Министарство за европске интеграције по други пут самостално учествује на Међународном сајму књига у Београду.

Током трајања сајма, Министарство ће представити нова издања публикација, која су припремљена у промотивне сврхе, са циљем да на разумљив начин предоче користи процеса европских интеграција Србије.
24.10.2018. | 15:15
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са послаником немачког Бундестага Петером Бајером у среду, 24. октобра, у 15.15 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs