Најавe и обавештења

22.06.2018. | 10:00
Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван и амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо састаће се у петак, 22. јуна, у 10 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2, плави салон.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење за медије.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до петка, 22. јуна, до 8 часова, на имејл press@ekologija.gov.rs.
22.06.2018. | 10:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са министром спољних послова Републике Либерије Гбезонгаром Милтоном Финдлијем у петак, 22. јуна, у 10 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
22.06.2018. | 10:00
Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић учествоваће на 115. пленарној сесији Европске комисије за демократију путем права (Венецијанска комисија) у петак, 22. јуна, у 10 часова, у Венецији.

Кубуровић ће имати прилику да на седници Комисије још једном представи Нацрт измена Устава у области правосуђа, који је том телу прослеђен на мишљење током априла.

Акциони план за Поглавље 23 као једну од својих мера предвиђа измене Устава у области правосуђа у циљу јачања независности судства и самосталности тужилаштва, као и њихове одговорности.

Током 2017. и почетком 2018. године одржана су два круга јавне расправе, након чега је Министарство правде израдило Нацрт уставних амандмана у области правосуђа.

Тај нацрт је средином априла прослеђен Венецијанској комисији на мишљење, која ће након свог редовној јунског заседања проследити своје препоруке Србији, ради њиховог усаглашавања са текстом Нацрта.
22.06.2018. | 11:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији (ОМИК) Јан Брату састаће се у петак, 22. јуна, у 11 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење за медије.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до петка, 22. јуна, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и матични број свих чланова екипе.
22.06.2018. | 11:00
Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије, Пољопривредна школа ПК Београд, Привредна комора Србије (ПКС) и компанија "Меркатор" организују конференцију за новинаре у петак, 22. јуна, у 11 часова, у Пољопривредној школи, Панчевачки пут 39.

Конференција се одржава поводом додела уговора о раду матурантима Пољопривредне школе који су средњу школу завршили по дуалном моделу образовања.

У пројекат запошљавања младих су, поред Пољопривредне школе ПК Београд, укључене и Хемијско-технолошка школа Суботица, Средња школа Гроцка, Економска школа Чачак и Прехрамбено-угоститељска школа Чачак.

Број ученика повећао се са прошлогодишњих девет на 22.

О значају практичног образовања током школовања, које је кључно за развој каријере, као и за смањење незапослености, говориће помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Габријела Грујић и директор Центра за едукацију ПКС Мирјана Ковачевић.

Присутнима ће се обратити и директор Пољопривредне школе ПК Београд Драган Филиповић, руководилац Службе регрутације и селекције у "Меркатору" Јелена Јовановић и дирекотор Сектора малопродаје "Идеа" у компанији "Меркатор" Слободан Титин.
22.06.2018. | 11:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са амбасадором Републике Азербејџан у Србији Елдаром Хасановим у петак, 22. јуна, у 11 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.
22.06.2018. | 12:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са министром индустрије, рударства и трговине Исламске Републике Иран Мохамедом Шариатмадаријем у петак, 22. јуна, у 12 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити издато саопштење.

За праћење овог догађаја неопходно је послати акредитације за представнике медија најкасније до петка, 22. јуна, до 9 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

Акредитације треба да садрже име и презиме, функцију и матични број свих чланова екипе.
22.06.2018. | 12:45
Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обићи ће са председником Србије Александром Вучићем и председником Бугарске Руменом Радевим радове на петљи "Димитровград запад" у петак, 22. јуна, у 12.45 часова, Георги Димитров бб, насеље Белеш.
22.06.2018. | 18:30
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствоваће пријему Европске инвестиционе банке (ЕИБ), који се организује поводом 60-годишњице оснивања те финансијске институције и 40-годишњице њеног пословања на Балкану, у петак, 22. јуна, у 18.30 часова, у Југословенској кинотеци, Узун Миркова 1.

Заинтересоване медијске екипе своје акредитације могу послати најкасније до петка, 22. јуна, до 11 часова, на имејл i.vujic@eib.org.

Контакт особе су Ивана Вујић, 063/32-82-66 и Милица Кулић, 065/899-11-10.
23.06.2018. | 12:00
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствоваће свечаном потписивању уговора о раду 50 младих докторанада у Дому Народне скупштине у суботу, 23. јуна, у 12 часова.

Педесет младих докторанада потписаће своје прве уговоре о раду са факултетима и научним институтима, при чему ће се уговори потписивати електронски, путем квалификованих електронских потписа.

Први пут после осам година, системски је омогућен пријем 1.000 студената докторских студија на научно-истраживачке пројекте у Србији, чиме је младим научницима пружена шанса да се професионално усавршавају и раде у својој земљи.

Акредитације за праћење овог догађаја неопходно је послати најкасније до петка, 22. јуна, до 18 часова, на мејл infosluzba@parlament.rs.

Предвиђено је да акредитовани представници медија, због специфичности догађаја и припреме, буду у Народној скупштини најкасније до 11.30 часова, улаз је из Косовске улице.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs