Најавe и обавештења

29.05.2017. | 10:00
Последња седница Владе Републике Србије, којој ће председавати премијер Александар Вучић у овом мандату, биће одржана у понедељак, 29. маја, у 10 часова, у згради Владе, Немањина 11.

Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка седнице, након које ће бити прослеђено саопштење.
29.05.2017. | 12:00
Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић доделиће уговоре о дотацији студентским удружењима у понедељак, 29. маја, у 12 часова, у великој сали Студентског културног центра (СКЦ).
29.05.2017. | 12:00
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић обратиће се на свечаности обележавања Дана српске дипломатије у понедељак, 29. маја, у 12 часова, у Музеју дипломатије Министарства спољних послова, Кнеза Милоша 26.

Захтеве за акредитације, које треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати најкасније до недеље, 28. маја, до 20 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.
29.05.2017. | 13:00
Државни секретари Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Владимир Илић и Ненад Иванишевић, као и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, посетиће у понедељак, 29. маја, у 13 часова, Дом за лица ометена у менталном развоју ,,Otthon“ у Старој Моравици, Бајшански пут бб.

Поменуту установу је ресорно министарство уврстило на листу приоритетних објеката из социјалне заштите коме је потребно улагање ради унапређења квалитета рада.

Овај дом је основан 1946. године и збрињава лица ометена у менталном развоју која су старија од 18 година.
29.05.2017. | 14:30
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић примиће десет студената Факултета безбедности Универзитета у Београду, који ће у наредном периоду обављати стручну праксу у овој канцеларији, у понедељак, 29. маја, у 14.30 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

Циљ праксе је да се студенти основних студија овог факултета упознају са делокругом рада Канцеларије за Косово и Метохију, општим правилима рада државне администрације, као и са проблемима и безбедносним изазовима на територији јужне покрајине.

Медијима је омогућено снимање и фотографисање почетка састанка, по чијем ће завршетку бити прослеђено саопштење.

Акредитације је неопходно послати најкасније до понедељка, 29. маја, до 13 часова, на имејл press@kim.gov.rs, при чему је предвиђено да акредитовани представници медија буду на источном улазу Палате Србија најкасније до 14.15 часова.
29.05.2017. | 20:00
Поводом почетка пројекта Караван "Дух младости", Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије ће са студентима Универезитета у Београду организовати свечану академију у понедељак, 29. маја, у 20 часова, у хали Факултета спорта и физичког васпитања.

Присутнима ће се том приликом обратити министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, менаџер Града Београда Горан Весић, председник Привреде коморе Србије Марко Чадеж и представници пројекта ”Духа младости", студената и компанија.

Свечану академију отвориће председник Народне скуштине Србије Маја Гојковић.

Захтеве за акредитације је неопходно послати најкасније до понедељка, 29. маја, до 16 часова, на имејл pr@spiritofyouth.eu.com.
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/dogadjaji.php?id=1516
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs