Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија

Косово и Метохија

23.07.2017.
Пронаћи починиоце злочина у Старом Грацком
Београд, 23. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас, на годишњицу тешког злочина у Старом Грацком, када је 1999. године на њиви убијено 14 Срба и за то нико није одговарао, да ратни злочин не застарева. | даље »
23.07.2017.
Парастос и сећање на жртве злочина у Старом Грацком
Београд/Старо Грацко, 23. јул 2017. године – Парастосом у Старом Грацком код Липљана данас је обележена 18-годишњица убиства 14 жетелаца који су измасакрирани на њиви 1999. године док су сабирали жито, а за тај тежак злочин још нико није одговарао. | даље »
13.07.2017.
Ускоро нова мрежа здравствених установа на Космету
Косовска Митровица, 13. јул 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Слађана Марковић-Стојановић најавила је данас трансформацију мреже здравствених установа у покрајини, која ће подразумевати и запошљавање извесног броја нових здравствених радника. | даље »
12.07.2017.
Стратешки значај општине Звечан
Звечан, 12. јул 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев изјавио је данас да су резултати недавно одржаних покрајинских избора у јужној српској покрајини потврдили снагу и јединство српског народа на Космету, чему житељи Звечана дају кључан допринос. | даље »
11.07.2017.
Ново санитетско возило за Дом здравља у Штрпцу
Штрпце, 11. јул 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Слађана Марковић-Стојановић посетила је данас Дом здравља у Штрпцу и званично предала на употребу модерно санитетско возило за транспорт пацијената. | даље »
07.07.2017.
Помоћ ОЕБС-а у стварању демократског друштва на Космету
Косовска Митровица, 7. јул 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Љубомир Марић разговарао је данас у Косовској Митровици са шефом Мисије ОЕБС-а на Космету Јаном Братуом о недавно одржаним парламентарним изборима у покрајини. | даље »
07.07.2017.
Уважити легитимна права и интересе Срба на Космету
Београд, 7. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Републике Аустрије у Србији Јоханесом Ајгнером о политичкој ситуацији на Косову и Метохији и перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине. | даље »
04.07.2017.
Нема правде за жртве злочина "ОВК" на Космету
Београд, 4. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић оценио је данас да је одлука Врховног суда Косова да се из притвора пусти на слободу градоначелник Србице Сами Љуштаку доказ да у јужној српској покрајини нема правде ни за српске, али ни за албанске жртве терора такозване "ОВК". | даље »
02.07.2017.
Убрзати спровођење договора из Брисела
Београд, 2. јул 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да сутрашњи састанак председника Србије Алекдсандра Вучића и косовског председника Хашима Тачија у Бриселу може да донесе релаксирање тензија, као и рад на спровођењу онога што је већ договорено. | даље »
29.06.2017.
Спречити екстремизам и цртање нових граница на Балкану
Београд, 29.јун 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић указао је данас на раст верског екстремизма и радикализма на Балкану као и на покушаје стварања нових граница и затварања у њих, оценивши да је такво понашање супротно европској тежњи да се укину границе међу народима. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs