Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија

Косово и Метохија

25.05.2017.
Космет извор нестабилности у региону
Београд, 25. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић истакао је данас значај дијалога за очување мира и стабилности у јужној српској покрајини, и нагласио искрену и доследну опредељеност Београда за решавање несугласица мирним путем. | даље »
24.05.2017.
Некажњавање злочинаца претња по мир у региону
Београд, 24. мај 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је друштво у којем суд постане врховни делилац неправде осуђено на пропаст, и зато данашња одлука којом је практично првоснажно опрана биографија Фатмира Љимаја и његових саоптужених можда јесте победа неколицине, али је пораз свих грађана који на Космету желе да живе у друштву заснованом на хуманости и демократским вредностима. | даље »
23.05.2017.
Српска листа поуздан заштитник националних интереса на Космету
Београд, 23. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да је, како предизборна кампања у покрајини одмиче, све јасније да је опсесивна тема албанских политичара формирање такозване косовске војске. | даље »
21.05.2017.
Снажна подршка Владе Србије Српској листи на предстојећим изборима на Космету
Београд, 21. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић оценио је данас да се 11. јуна на Косову и Метохији одржавају судбински парламентарни избори за опстанак и судбину нашег народа и њихову будућност у јужној српској покрајини. | даље »
19.05.2017.
Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком срамно
Београд, 19. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да је обустављањем истраге злочина над српским жетеоцима у селу Старо Грацко код Липљана 1999. године дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили. | даље »
19.05.2017.
Посета будућих дипломата Космету
Београд, 19. мај 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију, у сарадњи са Дипломатском академијом Министарства спољних послова Владе Републике Србије, организовала је јуче и данас полазницима те академије дводневну студијску посету Косову и Метохији. | даље »
18.05.2017.
Дужност Србије да осветљава истину о дешавањима на Космету
Београд, 18. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да је истина најјаче оружје Србије и њеног народа на Космету, а обавеза државе је да на системски начин делује како би она доспела до најшире домаће и међународне јавности. | даље »
18.05.2017.
Срамотно хапшење српских младића у Племетини
Београд, 18. мај 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије оценила је да је хапшење два српска младића у Племетини, срамотно и кукавичко понашање привремених институција самоуправе у Приштини. | даље »
12.05.2017.
Некажњавање злочинаца прети миру у региону
Београд, 12. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас, коментаришући провокативне антисрпске изјаве бегунаца од правде Рамуша Харадинаја, да Србија никоме не прети нити се плаши претњи које јој Харадинај упућује. | даље »
12.05.2017.
Отворен Омладински клуб у општини Лепосавић
Лепосавић, 12. мај 2017. године – Државни секретар Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Предраг Перуничић посетио је данас општину Лепосавић на Косову и Метохији и том приликом отворио просторије Омладинског клуба и Канцеларије за младе у том граду. | даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs