Косово и Метохија

19.07.2018.
Без постизања решења извесни нови проблеми за Србе на Космету
Београд, 19. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изразио је данас уверење да одржавање статус квоа без постизања компромисног решења за питање Космета, не би било одрживо, нити би било у нашем интересу, поручивши да би за Србију све сем компромиса била странпутица. | даље »
18.07.2018.
Тражити заједнички именитељ за компромис
Београд/Брисел, 18. јул 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је да су данашњи разговори у Бриселу били веома сложени и да је договорено да се они наставе како би се тражио заједнички именитељ компромисног решења, као и да се сачува мир и стабилност у односима Београда и Приштине. | даље »
18.07.2018.
Обележена 20-годишњица страдања ораховачких Срба
Велика Хоча, 18. јул 2018. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић присуствовао је данас парастосу којим је обележена 20-годишњица масовног киднаповања, протеривања и убистава Срба на подручју општине Ораховац. | даље »
10.07.2018.
Хитно ослободити Србе ухапшене код Гњилана
Београд, 10. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић позвао је власти у Приштини да хитно ослободе Србе који су јутрос ухапшени код Гњилана, упозоривши на то да, ако се то не деси до вечерас, дијалога између Београда и Приштине неће бити још дуго. | даље »
07.07.2018.
Оливер Ивановић ће добити улицу у Косовској Митровици
Београд, 7. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да ће Оливер Ивановић добити улицу у Kосовској Митровици као што и заслужује. | даље »
05.07.2018.
Најоштрија осуда напада на српске младиће у Прилужју
Београд, 5. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић најоштрије је осудио јутрошњи напад на српске младиће у селу Прилужје код Вучитрна и затражио од надлежних органа и међународне заједнице да у најкраћем року пронађу починиоце и спрече даљу ескалацију насиља над Србима на Космету. | даље »
04.07.2018.
У Косовској Митровици уручене стипендије Фонда за младе таленте
Косовска Митровица, 4. јул 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић доделили су данас у Ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици уговоре о стипендирању из Фонда за младе таленте. | даље »
04.07.2018.
Русија подржава решење за Космет у оквиру Резолуције 1244 и Устава Србије
Косовска Митровица, 4. јул 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да ће Русија подржати сваки компромис по питању Косова и Метохије који одговара Србији, а који буде постигнут у оквиру Резолуције 1244 СБ УН и Устава Републике Србије. | даље »
03.07.2018.
Доследна подршка Израела очувању територијалног интегритета Србије
Београд, 3. јул 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са генералним директором Министарства иностраних послова Израела Јувалом Ротемом о односима двеју земаља, као и о току дијалога Београда и Приштине. | даље »
28.06.2018.
Квалитетно образовање биће заштитни знак Србије
Косовска Митровица, 28. јун 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић поручио је данас у Косовској Митровици да образовање на свим нивоима у јужној српској покрајини мора бити квалитетно као и у другим деловима Србије. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=241
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs