Косово и Метохија

16.01.2018.
Делегација Београда напустила дијалог у Бриселу због убиства Ивановића
Београд/Брисел, 16. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је да је делегација Београда данас напустила технички дијалог са Приштином у Бриселу и да се враћа у земљу због убиства Оливера Ивановића. | даље »
15.01.2018.
Сутра наставак преговора са Приштином у Бриселу
Београд, 15. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић предводиће од 16. до 18. јануара делегацију Београда у наставку преговора са Приштином у Бриселу, где ће једна од главних тема бити примена постигнутих споразума о Заједници српских општина. | даље »
14.01.2018.
Застрашивање Срба на Космету и у време празника
Београд, 14. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је сународницима у покрајини српску Нову годину, са жељом да у њој имају личну и породичну срећу и здравље, као и да се стекну услови да живе безбедно и достојанствено попут грађана у другим деловима наше земље. | даље »
12.01.2018.
Модерни пројектор за Дом културе у Грачаници
Београд, 12. јануар 2018. године – Директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић уручио је данас директору Дома културе у Грачаници Живојину Ракочевићу мобилни ДСП пројектор, који је обезбедило Министарство културе и информисања Владе Републике Србије. | даље »
08.01.2018.
Одлучније реаговати на паљење српске имовине на Космету
Београд, 8. јануар 2018. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев поручио је данас да наизглед минорни инциденти попут крађе стоке и паљења летине Срба на Косову и Метохији захтевају одлучну реакцију. | даље »
06.01.2018.
Истрајност српског народа кључ опстанка на Космету
Косовска Митровица, 6. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас паљењу бадњака и вечерњем богослужењу у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици и том приликом поручио да док је Божића биће и Срба и Србије на Космету. | даље »
05.01.2018.
Ђурић честитао Божић српском народу на Космету
Београд, 5. јануар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упутио је данас честитку поводом Божића патријарху српском Иринеју, свештенству, православним верницима, а посебно српском народу на Косову и Метохији. | даље »
02.01.2018.
Јединствен телекомуникациони систем на територији читаве Србије
Београд, 2. јануар 2018. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да се телефонски саобраћај између централне Србије и Косова и Метохије одвија и одвијаће се по домаћим тарифама, и за позиве у оквиру фиксне и мобилне телефоније „Телекома Србија“ неће бити потребно бирати код за географску област +383, упркос политички мотивисаним изјавама приштинског РАПЕК-а. | даље »
21.12.2017.
Србија за решавање свих отворених питања на Космету дијалогом
Београд, 21. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Савезне Републике Немачке у Србији Акселом Дитманом о току унутрашњег дијалога о Косову и Метохији. | даље »
18.12.2017.
Дијалог једини начин за решавање проблема на Косову и Метохији
Београд, 18. децембар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јан Брату разговарали су данас о политичко-безбедносној ситуацији у јужној српској покрајини и недавним локалним изборима у овом делу Србије.
| даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=241
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs