Економија

17.10.2018.
Србија напредовала на ранг-листи Светског економског форума
Београд, 17. октобар 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали саопштио је данас да је Србија напредовала за пет места на листи Глобалног индекса конкурентности Светског економског форума (WЕF) за 2018. годину, што је доказ да су спроведене реформе биле успешне. | даље »
17.10.2018.
АПР омогућио е-регистрацију оснивања једночланих Д.О.О
Београд, 17. октобар 2018. године – Агенција за привредне регистре Републике Србије (АПР) саопштила је да је, после електронске регистрације предузетника, од данас увела нову е-услугу за привредна друштва – електронско оснивање једночланих друштава са ограниченом одговорношћу (Д.О.О). | даље »
16.10.2018.
Отворен нови погон фабрике "Новарес" у Зрењанину
Зрењанин, 16. октобар 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали и министар привреде Горан Кнежевић присуствовали су данас отварању новог производног погона компаније „Новарес Србија“ у Зрењанину, у који је уложено 5,2 милиона евра. | даље »
15.10.2018.
Вишеструко повећан број запослених у Слободној зони Смедерево
Смедерево, 15. октобар 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали указао је данас, приликом обиласка Слободне зоне Смедерево, на значај тих зона за привлачење инвеститора и за привредни раст, поручивши да ће се заједно са Владом и председником Србије Александром Вучићем и даље борити за сваку нову фабрику и инвестицију. | даље »
15.10.2018.
После три деценије поново извоз пшенице из Србије у Египат
Београд, 15. октобар 2018. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић најавио је на данашњој конференцији за новинаре да би извоз пшенице из Србије у Египат, након тридесетогодишњег застоја, требало да почне у децембру ове године. | даље »
12.10.2018.
Наставак развоја задругарства ради опстанка српског села
Крушевац, 12. октобар 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић истакао је данас да је до сада формирано 311 пољопривредних задруга, чиме је, како је оценио, направљен искорак у правцу опстанка села. | даље »
12.10.2018.
Србија најбоља у региону по Индексу људског капитала Светске банке
Београд, 12. октобар 2018. године – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је данас, коментаришући резултате новог Индекса људског капитала (HCI) који је развила и представила Светска банка, да је Србија најбоље позиционирана од свих земаља у региону, као и да је заузела боље место од многих развијенијих држава. | даље »
12.10.2018.
Агро-бизнис форум за повезивање пољопривредника Србије и Израела
Београд/Тел Авив, 12. октобар 2018. године – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије саопштило је да ће у Израелу у наредном периоду бити организован агро-бизнис форум који ће окупити најзначајније израелске и српске компаније и произвођаче из области пољопривреде и прехрамбене индустрије. | даље »
11.10.2018.
Објављен позив за продају старих потраживања
Београд, 11. октобар 2018. године – Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да је Агенција за осигурање депозита данас објавила позив за уступање уз накнаду (продају) портфеља потраживања банака у стечају, као и потраживања у име и за рачун Републике Србије, у износу од приближно 240 милиона евра. | даље »
08.10.2018.
Јачање сарадње са Казахстаном кроз заједничке пројекте
Београд/Астана, 8. октобар 2018. године – Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Драган Стевановић и заменик министра националне економије Казахстана Асет Иргалијев председавали су данас у Астани другом заседању Међувладине српско-казахстанске комисије за трговинско-економску сарадњу. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=242
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs