Култура и вера

13.07.2018.
Конкурс за финансирање медијских садржаја спроведен по закону
Београд, 13. јул 2018. године – Државни секретар Министарства културе и информисања Александар Гајовић саопштио је данас да ресорно министарство није надлежно за спорни случај доделе средстава за суфинансирање медијског пројекта "Чувари нашег неба", напоменувши да ће се о одузимању тих средстава одлучити када се спор заврши. | даље »
10.07.2018.
Значајна помоћ Министарства културе Прокупљу
Прокупље, 10. јул 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић најавио је данас да ће министарство на чијем је челу наставити да помаже културни развој Прокупља, како у погледу савременог стваралаштва, тако и у области заштите културног наслеђа. | даље »
09.07.2018.
Одлична сарадња Србије и Француске у области културе
Београд, 9. јул 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић и амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони оценили су данас да су сарадња двеју земаља у области културе и везе српског и француског народа на веома високом нивоу. | даље »
06.07.2018.
Дани српске културе у Напуљу 7. и 8. јула
Београд, 6. јул 2018. године – Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је да ће у Напуљу 7. и 8. јула бити одржана манифестација „Дани српске културе у Напуљу“, на којој ће наступити еминентни уметници из наше земље, а којој ће присуствовати помоћник министра за савремено стваралаштво и креативне индустрије Ивана Дедић. | даље »
27.06.2018.
Све спремно за сутрашње отварање Народног музеја
Београд, 27. јун 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић посетио је данас Народни музеј у Београду, којом приликом га је директор те установе Бојана Борић Брешковић обавестила о томе да се све завршне припреме за сутрашњу свечаност отварања реконструисане зграде Народног музеја одвијају без проблема. | даље »
26.06.2018.
Дигитализација филмског, радијског и телевизијског материјала
Београд, 26. јун 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић потписао је данас Споразум о сарадњи између Министарства културе и информисања, Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија, Филмских новости и Радио-телевизије Србије. | даље »
19.06.2018.
Јачање сарадње институција културе Србије и Италије
Београд, 19. јун 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић и новоименовани амбасадор Републике Италије у Србији Карло Ло Кашо оценили су на данашњем састанку да је сарадња двеју земаља у области културе одлична, али да има простора за њено даље унапређење. | даље »
15.06.2018.
Пауновић честитала Рамазански бајрам
Београд, 15. јун 2018. године – Директор Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић честитала је свим грађанима Србије исламске вероисповести Рамазански бајрам. | даље »
15.06.2018.
Министарство културе изражава забринутост због нестанка новинара Стефана Цветковића
Београд, 15. јун 2018. године – Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је данас да изражава забринутост због нестанка новинара Стефана Цветковића из Беле Цркве и подржава брзу реакцију и напоре надлежних органа да се истражи његов нестанак. | даље »
15.06.2018.
Ђорђевић честитао Рамазански бајрам
Београд, 15. јун 2018. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић честитао је данас великодостојницима, верским службеницима и верницима Исламске заједнице Рамазански бајрам. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=244
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs