Активности премијера

22.10.2018.
Присуство УНМИК-а неопходно за достојанствен живот Срба на КиМ
Београд, 22. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић указала је данас на састанку са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином на значај даљег несмањеног присуства и деловања те мисије како би се створили услови за нормалан и достојанствен живот нашег народа у покрајини. | даље »
22.10.2018.
Италија један од најважнијих партнера Србије
Београд, 22. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министарком одбране Републике Италије Елизабетом Трентом о даљем јачању односа двеју земаља, европским интеграцијама Србије, као и о актуелној политичкој ситуацији у региону. | даље »
22.10.2018.
Глас Србије се све јаче чује у свету
Београд, 22. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да више нема наметнутих решења за косовско питање и нема црвених линија које долазе од америчке администрације, оценивши да се слика наше земље у свету променила јер се сада води одговорна и доследна политика. | даље »
19.10.2018.
Проблеми са Гуглом техничке природе
Београд, 19. октобар 2018. године – Поводом информација које су се појавиле у јавности и на друштвеним мрежама, да је Србија стављена на „црну“ листу од стране компаније Гугл, Кабинет председнице Владе Србије жели да обавести јавност да су од те компаније добијена чврста уверавања, да је реч о техничком, а не политичком, финансијском или правном проблему. | даље »
19.10.2018.
Решење за Космет неопходно због напретка Србије у свим областима
Београд, 19. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас на завршном панелу "Ка боље повезаном региону", у оквиру осмог по реду Београдског безбедносног форума, да нашој земљи никако није у интересу статус кво на Космету. | даље »
19.10.2018.
Србија цени принципијелан став Словачке о непризнавању Косова
Београд, 19. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је данас, у разговору са потпредседником Владе Словачке за инвестиције и информатизацију Рихардом Рашијем, да Србија веома цени партнерство и подршку коју Словачка пружа нашој земљи на путу ка чланству у ЕУ. | даље »
18.10.2018.
Велики потенцијал за даљи развој економске сарадње са САД
Београд, 18. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију Метјуом Палмером о билатералним односима двеју земаља, актуелној политичкој ситуацији у Србији и региону, као и о даљем напретку економске сарадње. | даље »
18.10.2018.
Сектор ИКТ најбрже растућа индустрија у Србији
Београд, 18. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Министарског савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, који је усвојио иницијативу којом се пружа подршка опремању Електротехничког факултета (ЕТФ), Иновационог центра ЕТФ и радионице Научно-технолошког парка Београд. | даље »
18.10.2018.
Јапан важан политички и економски партнер Србије
Београд, 18. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са парламентарним замеником министра спољних послова Јапана Кенђи Јамадом да је Јапан наш пријатељ и донатор и важан партнер у политичком и економском смислу. | даље »
17.10.2018.
Јачање билатералних односа Србије и Аустрије
Београд, 17. октобар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са савезним председником Републике Аустрије Александром ван дер Беленом, присуствовала је вечерас пријему поводом Националног дана Републике Аустрије, који је организован у Скупштини града Београда. | даље »
http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/sekcija.php?id=253
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs