Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија прешла у нову фазу дијалога са СЕ

Србија прешла у нову фазу дијалога са СЕ

Београд, 14. април 2010. године – Први потпредседник -заменик председника Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас са генералним секретаром Савета Европе (СЕ) Торбјорном Јагландом о напретку Србије у приближавању стандардима СЕ од приступања тој организацији 2003. године.

ВИДЕО: Сусрет Ивице Дачића са Торбјорном ЈагландомТема састанка била је и досадашња и будућа сарадња са институцијама и телима СЕ у светлу најављеног развоја европских односа.

Дачић је нагласио да је ова влада унапредила међународне односе, приближила земљу европским интеграцијама и ефикасно се супротставила организованом криминалу.

Јагланд је изразио задовољство разговорима које је водио у Србији и напретком наше земље у приближавању правним и социјалним стандардима СЕ, као и преласком у нову фазу дијалога са Саветом Европе.

Заједнички је закључено да је Србија постигла велики напредак у борби против организованог криминала и корупције, као и напредак у јачању институција које се баве заштитом грађана и људских и мањинских права.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs