Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Динкић најавио замену аутобуса по програму старо за ново

Динкић најавио замену аутобуса по програму старо за ново

Нови Сад, 22. април 2010. године – Потпредседник Владе и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић најавио је данас да ће ускоро и аутобуси моћи да се мењају по програму замене старо за ново, као што је случај и са домаћом верзијом аутомобила марке “пунто”.

Динкић је приликом посете компанији “Необус” у Новом Саду истакао да ће Влада и даље подржавати аутомобилску индустрију, и оценио да је то у наредном периоду најперспективнија грана привреде.

Он је навео да ће уредба којом се даје попуст за куповину домаћих аутобуса остати на снази, и додао да се разматра и попуст од 30 одсто за замену аутобуса старијих од десет година за нове, уз услов да су домаће производње.

Према његовим речима, компанији “Необус” је из Фонда за развој дат кредит од 2,6 милиона евра да би унапредила производњу, сачувала садашња и отворила нова радна места, што је у време кризе од изузетног значаја.

Динкић је подсетио на то да је прошле године подржан уговор те компаније са холандском фирмом “ВДЛ” вредан 25 милиона евра о извозу 450 аутобуса за три године на француско, италијанско, немачко и холандско тржиште.

Потпредседник Владе је указао на то да данас у овој компанији ради 220 људи и у току је пријем још 40 радника.

Председник Управног одбора и мањински сувласник “Необуса” Зоран Кијац нагласио је да је одлука Владе Србије да субвенционише производњу аутобуса са 20 одсто била добар потез од ког ће сви имати користи.

Он је напоменуо да је "Необус" управо почео испоруку првих 18 аутобуса за западноевропско тржиште захваљујући сарадњи са ВДЛ-ом, при чему је јуче потписано пет уговора са домаћим превозницима.

Кијац је рекао да ће домаћи превозници добити модерне аутобусе са еуро 5 моторима по повољној цени, док ће "Необус" обезбедити посао бројним добављачима широм Србије.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs