Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Помоћ општинама за пословне зоне

Помоћ општинама за пословне зоне

Београд, 29. септембар 2013. године – Министар регионалног развоја и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Игор Мировић изјавио је да је неопходно утврдити тачан број пословних зона и степен њихове инфраструктурне опремљености, како би се дефинисала потребна помоћ одређеним општинама.

Фото: Танјуг

Мировић је у интервјуу дневном листу “Политика” рекао да се већ спроводи анкета међу општинама која ће дати одговоре на питања колико тачно пословних зона у Србији има, како су распоређене, колико су опремљене и колико су капацитети попуњени.

На основу тога дефинисаћемо помоћ општинама приликом изградње нових зона и учестоваћемо у изградњи додатне инфраструктуре у већ постојећим, рекао је Мировић.

Он је навео да је идеја да Министарство и локалне самоуправе заједно финансирају овакве пројекте, и додаје да се ова област мора додатно правно и стратешки уредити, јер ће у будућности бити доступна средства из претприступних фондова Европске уније.

Циљ је да створимо добар амбијент за привлачење инвестиција и да уложени новац коначно да резултат и ефекат, закључио је Мировић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs