Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Стоп корупцији > Ухапшени полицајци због примања мита

Ухапшени полицајци због примања мита

Београд, 27. децембар 2016. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Сектора унутрашње контроле ухапсили 30 полицијских службеника саобраћајне полиције Полицијске управе у Чачку и три бивша припадника саобраћајне полиције из тог града због сумње да су примали мито.

Основано се сумња да су ухапшени полицијски службеници од возача који су починили прекршај примали различите новчане износе како им не би писали прекршајне пријаве и на тај начин починили кривична дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Чачку, ухапшени су полицијски службеници Б. Г. (1970), Б. Д. (1974), Б. Г. (1971), Д. Г. (1965), Д. Н. (1974), Ј. Н. (1979), К. Ж. (1964), К. С. (1969), Л. Р. (1968), М. Н. (1980), М. Л. (1968), М. Р. (1969), М. С. (1968) , П. Ж. (1971), П. Г. (1967), П. Т. (1970), П. В. (1978), Р. В. (1971), Р. П. (1977), Р. Д. (1966), Р. Г. (1969), Р. М. (1979), С. З. (1969), С. М. (1967), С. Р. (1977), Т. М. (1980), В. Д. (1972), З. М. (1970).

Ухапшени су и бивши припадници саобраћајне полиције у Чачку Б. Б. (1962), Д. З. (1969) и С. М. (1964), док је против једног осумњиченог поднета кривична пријава у редовном поступку.

Ова лица су, како се основано сумња, од фебруара до маја ове године на подручју Ибарске магистрале, у зони своје одговорности, приликом извршења конкретних задатака, од више учесника у саобраћају, које су претходно уочили у извршењу саобраћајних прекршаја, захтевали и примали новац у различитим износима.

Постоји основана сумња да су они невршењем службене дужности, свесно и вољно, прибавили противправну имовинску корист за себе и возаче које су контролисали и уочили у саобраћајном прекршају.

За уочене прекршаје и примењена полицијска овлашћења осумњичени нису сачињавали записнике о извршеној контроли учесника у саобраћају против возача који су починили саобраћајне прекршаје, због чега против њих нису покретани и вођени прекршајни поступци.

Основано се сумња да су на овај начин оштетили буџет Републике Србије за 1.505.000 динара.

Осумњиченим полицијским службеницима саобраћајне полиције ПУ у Чачку Ч. Д. (1973) и Т. Б. (1985) одређено је задржавање до 48 часова због постојања основане сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Постоји основана сумња да су током марта ове године у два наврата приликом извршења конкретних задатака, невршењем службене дужности, свесно и вољно, прибавили корист возачима које су контролисали и претходно уочили у саобраћајним прекршајима.

Осумњичени Ч. Д. и Т. Б., како се сумња, за уочене прекршаје и примењена полицијска овлашћења нису сачињавали записнике о извршеној контроли, због чега против возача нису покретани и вођени прекршајни поступци.

Они су на овај начин оштетили буџет Републике Србије за 21.000 динара.

Свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Чачку, наводи се у саопштењу.


Документи
Предлог закона о Агенцији за борбу против корупције
Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких странака
Предлог закона о јавним набавкама
Национална стратегија за борбу против корупције

ГРЕКО
Група земаља задужена за надзор у борби против корупције (ГРЕКО) - интернет презентација
Извештај о усклађености за Републику Србију
Извештај Републике Србије о мерама које су предузете ради испуњавања препорука групе држава за борбу против корупције
Прилог о обуци
Евалуациони извештај о Републици Србији

Акције
"Отворена линија" - кампања Управе царина Министарства финансија Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs