Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Модерне технологије за унапређење квалитета туристичке понуде

Модерне технологије за унапређење квалитета туристичке понуде

Београд, 7. март 2017. године – Помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Рената Пинџо изјавила је данас да је у нашој земљи у претходном периоду, захваљујући мобилној апликацији "Аудио водич кроз Србију", значајно унапређен квалитет туристичке понуде.


Пинџо је на конференцији "Допринос програма развоја приватног сектора за унапређење туризма Србије" истакла да је поменута апликација допринела и развоју дегустационих центара за пријем индивидуалних и организованих група туриста, захваљујући којима су произвођачи традиционалних производа по први пут уведени у туристичку понуду Србије.

Она је указала на то да је ресорно министарство, у сарадњи са ЈП "Путеви Србије" и Туристичком организацијом Србије (ТОС), мапирало туристичке локалитете и произвођаче традиционалних производа у западној Србији.

То ће, како је навела, омогућити израду мастер плана у којем ће туристичком сигнализацијом бити обележена читава територија наше земље.

То је системска ствар на коју смо дуго чекали и тај план ће укључивати све знаменитости и све оно што је значајно за туризам, а у циљу раста броја туриста, истакла је Пинџо.

Помоћник директора Туристичке организације Србије Весна Раца Радисављевић прецизирала је да је мобилна апликација "Аудио водич кроз Србију", која је пре три недеље пуштена у рад, до данас забележила 1.700 преузимања.

Радисављевић је објаснила да апликација треба да мотивише путнике на то да током боравка у Србији обиђу поједине знаменитости, а за сада је доступна на српском и енглеском језику.

Према њеним речима, осим аудио-записа, она садржи и фотографије и описе 1.200 локалитета, као и локације на мапи и контакте који могу бити корисни током путовања.

Радисављевић је објаснила да је преузимање апликације једноставно и потпуно бесплатно, а интернет конекција је потребна само током њеног преузимања.

Апликацију је направила Туристичка организација Србије уз помоћ Регионалне развојне агенције Златибор као део "Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД)", а који финансира Влада Швајцарске преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs