Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > "Узми рачун и победи" даје резултате у борби против сиве економије

"Узми рачун и победи" даје резултате у борби против сиве економије

Београд, 23. март 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да фискална лутрија није нешто што је смишљено у једном дану, већ је на томе радила читава Влада, привреда и сви грађани, којима је исказала посебну захвалност.Фото: Фонет

Брнабић је на конференцији за новинаре, представљајући прву анализу Пореске управе о ефектима едукативне кампање и наградне игре "Узми рачун и победи", истакла да ће до краја марта приближно 40 одсто грађана узети учешће у фискалној наградној игри.

Она је нагласила да Република Србија дневно губи више од осам милиона евра у токовима сиве економије, и поновила да је борба против сиве економије један од приоритета.

Према њеним речима, у наградну игру је уложено много, и то не само у наградни фонд, већ и када је реч о времену, енергији, вољи и добрим намерама, а све у циљу борбе са огромним проблемом сиве економије.

Веома сам поносна на успех и захваљујем се свим грађанима на томе што су се одазвали. Када се на једном месту нађу привреда, Влада и грађани, постижу се изванредни резултати, нагласила је Брнабић.

Такође, она је истакла важност одлуке премијера Александра Вучића да фонд наградне игре "Узми рачун и победи" буде већи од предвиђеног.

Брнабић је најавила да ће у мају бити проглашене најбоље локалне самоуправе које су појачале своју фискалну дисциплину, додавши да ће у јуну посетити победничке локалне самоуправе да се види шта грађани желе да добију, након чега ће бити представљени коначни резултати и ефекти наградне игре.

Директор Пореске управе Драгана Марковић рекла је да, на основу извршене анализе, може да се констатује да се циљ наградне игре постиже, јер се јасно види одлучност грађана да узимају фискални рачун за све производе и услуге.

Марковић је навела да је, према подацима Пореске управе, укупно утврђени промет преко фискалних каса у јануару 2017. године био 160 милијарди динара, а у јануару 2016. године забележено је 152 милијарде динара, што значи да је евидентирани промет већи за 5,2 одсто, односно за осам милијарди динара.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs