Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Штета од климатских промена већа од пет милијарди евра

Штета од климатских промена већа од пет милијарди евра

Београд, 28. март 2017. године – Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије Стана Божовић саопштила је данас да укупне материјалне штете изазване екстремним климатским и временским условима од 2000. године износе више од пет милијарди евра.

Божовић је на отварању конференције „Изазови климатских промена на територији Београда и Републике Србије” објаснила да је више од 70 одсто поменутих губитака повезано са сушом и високим температурама, док су други главни узрок поплаве.

Она је указала на то да ресорно министарство покушава да обезбеди законодавни оквир и стратешке смернице које ће допринети смањењу утицаја промене климе на националном нивоу, и то кроз сарадњу са свим заинтересованим странама.

Један од резултата овако успостављене сарадње јесте и израда Плана адаптације за град Београд, захваљујући спремности, знању и ефикасности колега из градске управе, закључила је Божовић.

Вршилац дужности декана Правног факултета Унион Небојша Шаркић нагласио је да је потребно разматрати различита виђења проблема у области заштите животне средине и понудити решења, а едукација је услов свега.

Градски секретар за животну средину Горан Триван издвојио је проблем прераде отпадних вода као највећи изазов Београда.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs