Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Политика > Избори за председника Србије 2. априла

Избори за председника Србије 2. априла

Београд, 31. март 2017. године – Републичка изборна комисија (РИК) упутила је данас обавештење и упутство грађанима Србије за изборе за председника Републике, који ће бити одржани у недељу, 2. априла, на којима ће моћи да гласају сва лица уписана у бирачки списак.

Фото: Танјуг

Републичка изборна комисија подсетила је у саопштењу на то да ће гласање трајати од 7 до 20 часова, а бирач може да гласа само под условом да на бирачко место понесе важећу личну карту, пасош или возачку дозволу, на чијем је обрасцу наведен јединствени матични број грађана.

Бирачи којима је истекла лична карта моћи ће да гласају под условом да бирачком одбору, уз њу, приложе и потврду Министарства унутрашњих послова о поднетом захтеву за издавање нове личне карте.

Сви бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, при чему нису дужни да то обавештење понесу на гласање.

Бирачи који су из здравствених разлога спречени да дођу на бирачко место, као и особе са инвалидитетом и немоћна стара лица, могу да гласају уколико до 11 часова на дан избора о томе обавесте бирачки одбор.

Републичка изборна комисија указује и на то да бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписивања, користе печат са потписом, односно личним подацима.


Устав
Текст новог Устава Републике Србије, који су посланици Народне скупштине једногласно изгласали 30. септембра 2006. године
  DOC (MS Word)
  PDF (Adobe Acrobat)

Мултимедија
ВИДЕО: Гласање о Уставу у Народној скупштини (извор: Радио-телевизија Србије)

Документи
  Меморандум о међусобном разумевању Руске Федерације и СЦГ
  Повеља о људским и мањинским правима
  Бирачки списак (октобар 2003. године)
  Закон о сарадњи СРЈ са Хашким трибуналом

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs