Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Студенти ФПН на пракси у Канцеларији за Косово и Метохију

Студенти ФПН на пракси у Канцеларији за Косово и Метохију

Београд, 10. април 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије примила је данас на једномесечну праксу једанаест студената Факултета политичких наука (ФПН), који треба да се упознају с начином рада и изазовима са којима се та канцеларија суочава.


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић информисао је студенте међународних односа, политикологије и новинарства с пословима с којима ће се и они сусретати, као и са функционисањем српских општина у јужној покрајини.

Ђурић је у изјави за новинаре навео да је пракса начин да се нове генерације укључе у борбу за Косово и Метохију, и то тако што ће видети како институције функционишу изнутра.

Треба да се упознају са ситуацијом на Космету како би у будућности могли да кроз свој професионални рад дају допринос његовом очувању у саставу Србије, поручио је он.

Према његовим речима, Влада Србије жели да, у сарадњи са професорима ФПН-а, студентима пружи нова знања, и на тај начин допринесе остваривању једног од кључних циљева наше државе – очувању јужне покрајине у саставу Србије.

Студент Радомир Јовановић је, у име својих колега, изразио захвалност на пруженој прилици, додавши да од праксе очекује стицање нових знања о функционисању Косова и Метохије, али и да, колико је у њиховој моћи, допринесу његовом останку у саставу Србије.

Студентска пракса организована је у складу са споразумом потписаним између ФПН и Канцеларије за Косово и Метохију крајем прошле године.
Студенти ће, у складу са смером са којег долазе, бити распоређени у секторе за међународну сарадњу, односе са јавношћу и сектор за културну баштину.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs