Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Очување стабилности на Космету приоритет

Очување стабилности на Космету приоритет

Косовска Митровица, 11. април 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Љубомир Марић састао се данас у Косовској Митровици са шефом Мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином.

Фото: kim.gov.rs

Марић је Танину исказао захвалност на доследном раду УНМИК-а у оквиру мандата дефинисаног Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и настојањима да се решавању проблема на Косову и Метохији приступа на статусно неутралан начин.

Он је указао на то да редовни извештаји УНМИК-а генаралном секретару УН имају незамењив значај у процесу информисања светске јавности о проблемима српског народа и неалбанских заједница на Косову и Метохији.

На састанку је било речи и о најновијим претњама које српском народу на Космету стижу из кругова блиских Рамушу Харадинају, при чему је констатовано да је важно по сваку цену очувати стабилност на терену и спречити било какве међунационалне инциденте.

Саговорници су се посебно осврнули на стање дијалога Београда и Приштине, који је у овоме тренутку најпоузданије средство мирног решавања несугласица.

Марић је констатовао да Приштина у последње време исказује евидентно смањену заинтересованост за овакав вид комуникације, што, према његовим речима, може имати озбиљне и далекосежне негативне последице.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs