Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Изостанак дијалога штети грађанима на Космету

Изостанак дијалога штети грађанима на Космету

Београд, 12. април 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев оценио је данас да поруке из Приштине, којима се наставак дијалога са Београдом везује са расплет у предмету против Рамуша Харадинаја, потврђују да ни Едита Тахири, ни њени надређени, не схватају какав је уопште смисао дијалога и чему он служи.


Козарев је у изјави за јавност навео да је неприхватљиво и неразумљиво овакво противљење приштинских званичника владавини права и стварању предуслова за будућност Срба и Албанаца.

Он је такође истакао да изостанак дијалога штети економији Косова и Метохије и свим грађанима који живе на том простору.

Према његовим речима, везивање дијалога за судбину једне особе која се терети за најмонструозније злочине је апсурдно и потврђује да у Приштини уопште не постоји свест о потреби стварања стабилног и просперитетног окружења у нашем региону.

Док се албанска политичка врхушка у Приштини опире дијалогу и стварању складнијих српско-албанских односа, грађани на Космету све више сиромаше. Али Тахири и остале вође сепаратиста из својих фотеља, док гомилају лично богатство и привилегије, очигледно не примећују десетине хиљада гладних и незапослених суграђана, оценио је Козарев.

Он је подвукао да би албански политички лидери у Приштини коначно требало да схвате да је и кажњавање ратних злочинаца део процеса нормализације односа.

Стајање на страну човека за којег се основано сумња да је чинио злочине против Срба, Рома, али и својих сународника, доприноси продубљивању међунационалног јаза на Косову и Метохији, а оне који тамо живе удаљава од владавине права и демократског друштва, закључио је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs