Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Наставак улагања у модернизацију Војске Србије

Наставак улагања у модернизацију Војске Србије

Београд, 16. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је јутрос припаднике 250. ракетне бригаде у касарни "Народни херој мајор Милан Тепић" у Јакову, честитао им Ускрс и захвалио на будности и љубави према отаџбини.


Вучић је, у пратњи министра одбране Зорана Ðорђевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, доручковао с војницима система противваздушне одбране.

Премијер је Ускрс честитао војницима и њиховим породицама, Војсци Србије, као и грађанима, уз жељу да увек имамо мир, али и да припадници Војске Србије увек будно чувају наше небо и сигурност грађана. 

Хвала вам што радите увек и када су празници, и хвала вам на љубави према отаџбини, рекао је премијер. 

Он је војницима поручио да ће, поред, модернизације војске, набавке наоружања и нових униформи, гледати да њихова примања буду већа. 

Припадници 250. ракетне бригаде уручили су премијеру поклон у знак сећања на ускршњу посету. 

Пре заједничког доручка, Вучић је обишао касарну, а у краткој вежби војници су показали спремност и опремљеност бригаде. 

Премијер је најавио да ће држава наставити да улаже у модернизацију војске и јачање наменске индустрије, и најавио у току ове године повећање броја војника, као и плата за припаднике Војске Србије.


Вучић је, након сусрета са војницима, у разговору с новинарима истакао да би наменска индустрија требало да буде мотор у развоју наше економије, запошљавања, али и да обезбеди даљу модернизацију и унапређење наших оружаних снага.

Он је навео да ће у крагујевачку “Заставу” бити уложено највише новца, да инвестиције неће заобићи ни "Милан Благојевић" у Лучанима, али и да је потребно да се што пре заврши фабрика у Узићима, као и да се реши питање фабрике жироскопа “Телеоптик”.

Мислим да ту лежи наша велика шанса да се развијамо, унапређујемо и убрзамо раст наше економије, али и наших војних снага, објаснио је он.

Премијер је подсетио на недавне вежбе у Никинцима где се оклопно возило “Лазар” перфектно показало, а да је сада и самоходна хаубица “Нора” на посебним испитивањима.

Према његовим речима, план је да Војска Србије добије 18 “Нора” у свом систему одбране.

Када је реч о 250. ракетној бригаде, Вучић је рекао да је поносан на Војску Србије, и на то што је техника у тој бригади исправна 98 одсто.

Видели сте модернизоване радарске системе. Ово је једини систем који на овим просторима може да хвата невидљиве авионе. Да смо имали овај модернизовани систем 1999. године вероватно бисмо више непријатељских авиона могли да оборимо, напоменуо је Вучић.

Он је додао да је било речи и о даљој модернизацији ратног вазухопловства и ПВО, која би, како је констатовао, значила сигурно небо над Србијом, слободу за грађане Србије, независност наше земље у унутрашњем и спољнополитичком деловању.

Када је реч о платама за припаднике Војске Србије, премијер је најавио да је план ове године да буду повећане, не линеарно, већ војницима и подофицирима.

Ове године смо за 500 војника увећали број у нашој армији. У септембру ће бити још 300 војника више од бројног стања, а планирамо и нових 500 за следећу годину. Тиме ћемо да увећамо бројно стање наше армије, истакао је премијер.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs