Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ђурић честитао Ускрс верницима на Космету

Ђурић честитао Ускрс верницима на Космету

Гњилане, 16. април 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је данас у Главичици надомак Гњилана Ускрс свим хришћанским верницима који славе овај празник и поручио да преноси српском народу у покрајини поруку љубави и солидарности сународника широм Србије.

Фото: tanjug.rs

Ђурић је окупљеним грађанима на брду Главичица надомак Гњилана где се данас одржава Етно-фест рекао да је данас велики празник и прилика да се одавде са Косова и Метохије, постојбине кнеза Лазара, целој Србији пошаље порука да су Срби, ма где живели једна породица која дели једну судбину, која има исте циљеве, исте стрепње и исте изазове са којима се суочава. 

Наш народ овде на Косову и Метохији носи једно тешко бреме и зато су и очи целог нашег народа, целе наше земље упрте на Косово и Метохију. Дошао сам да вам пренесем поруку љубави и солидарности свих наших сународника и суграђана из Суботице, Београда, Сомбора, Новог Сада. Сваког нашег места где год да живи наш народ и где год да се данас обележава Ускрс, свима су мисли са нашим људима који живе овде на Косову и Метохији, истакао је Ђурић. 

Он је нагласио да се на овом месту чува и баштини српска традиција, језик и ношња која је обишла цео свет и донеле глас једном малом, али поносном народу који је издржао пред свим налетима историје, пред свим покушајима да буде покорен и истребљен. 

На брду Главичица код Гњилана, покрај темеља цркве Христа Спаса, окупио се данас велики број Срба из Косовског поморавља, а окупљене је поздравио и председник општине Партеш Драган Николић. 

На скупу су били присутни и министар у покрајинској Влади Далибор Јевтић, градоначелник Штрпца Братислав Николић и други.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs