Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Захтев за појачавање мера безбедности на Космету

Захтев за појачавање мера безбедности на Космету

Београд, 19. април 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић одржао је данас хитан састанак са високим представницима Еулекса поводом све учесталијих напада на Србе и отворених претњи насиљем које долазе из екстремних политичких и верских кругова у покрајини.


Ђурић је од међународних представника затражио предузимање конкретних одлучних мера којима би се спречило угрожавање безбедности људи и имовине и даље погоршање безбедносних прилика на Космету.

Он је нагласио да је последња серија напада на грађане српске националности на Косову и Метохији изазвала велику забринутост и неспокојство српског народа на том простору.

Нужно је учинити озбиљне напоре на терену како би се инспиратори и организатори оваквих напада онемогућили да озбиљно и трајно наруше безбедносну ситуацију у покрајини и угрозе све што је до сада постигнуто у процесу нормализације односа Београда и Приштине, упозорио је Ђурић.

Он је данас телефоном разговарао и са директором Одељења за западну Европу, западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст о актуелној безбедносној ситуацији на Космету и перспективама дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је том приликом истакао кључни значај спровођења постигнутих споразума о формирању Заједнице српских општина за наставак процеса дијалога и нормализације односа.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs