Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Уплата доприноса већа за 3,4 милијарде од планираног

Уплата доприноса већа за 3,4 милијарде од планираног

Обреновац, 20. април 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да је, захваљујући бољој запослености и ефикаснијој борби против сиве економије, уплата доприноса већа за 3,4 милијарде динара у односу на планирану.


Вулин је приликом обиласка Геронтолошког центра Обреновац истакао да је уплата доприноса закључно са 18. априлом већа за приближно 3,1 одсто, док су у поређењу са истим периодом прошле године остварени приходи већи за 7,7 милијарди динара или за 7,4 одсто.

Захваљујући бољој наплати доприноса, Фонд ПИО је из буџета повукао 4,95 милијарди динара мање, што ће омогућити обнову домова за стара лица и побољшање живота њихових корисника, објаснио је министар.

Он је указао на то да се у социјалну заштиту улаже више него икад, и поновио да ниједно социјално давање неће бити умањено, већ ће, напротив, бити увећано.

Вулин је подсетио на то да је поменути геронтолошки центар прилично оштећен у поплавама 2014. године, додавши да је данас, средствима ресорног министарства, у потпуности обновљен.

Министарство је, како је пренео, обезбедило и нову медицинску опрему, а ускоро ће бити завршена и монтажа три нова лифта, након чега ће Дом испунити највише стандарде за добијање лиценце.

У овом центру су данас лекари Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање обављали специјалистичке прегледе корисника.

Заједничка акција Фонда, Министарства и установа социјалне заштите, која је покренута пре две године, доприноси побољшању квалитета и обима постојећих услуга у социјалној заштити старих и хронично оболелих особа, као и других особа у стању социјалне потребе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs