Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Србија посвећена очувању регионалне стабилности

Србија посвећена очувању регионалне стабилности

Београд, 20. април 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Групе пријатељства са државама југоисточне Европе у Бундестагу Штефаном Албанијем, са којим је разговарао о ситуацији у региону, европском путу Србије и наставку дијалога са Приштином.


Регионална стабилност за нас је најважнија и учинићемо све да је одржимо, истакао је премијер Вучић и нагласио да су за Србију билатерални односи и подршка Немачке европском путу Србије од великог значаја, имајући у виду утицај Немачке у оквирима европске и светске политичке сцене.

Албани је честитао премијеру победу на председничким изборима. Радујем се да видим напредак Србије у последњих неколико година. Србија је веома важна за мир и стабилност Балкана, истакао је он.

Тема разговора била је и идеја о оснивању царинске уније у региону западног Балкана, што може да буде подстицај за нова улагања компанија из Савезне Републике Немачке, као и за унапређење пословања немачких компанија које већ послују у окружењу.

Данас немачке компаније у Србији запошљавају више од 35.000 људи. Премијер Вучић је изразио наду да ће овај број запослених ускоро бити повећан.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs