Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Потписан Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

Потписан Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака

Београд, 20. април 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Ирака, који ће омогућити поновно успостављање редовног авио-саобраћаја између две земље.


Новим споразумом уређен је низ питања важних за обављање међународног ваздушног саобраћаја, будући да је раније важећи споразум потписан још 1975. године, између некадашње СФРЈ и Републике Ирак.

Споразум је, у име ирачке стране, потписао министар саобраћаја те земље Кадим Фењан ал Кафаји, у присуству амбасадора Ирака у Србији Касима Аскера Хасана, представника Директората цивилног ваздухопловства Србије и ирачке Државне компаније за цивилно ваздухопловство.

Пре потписивања овог документа, Михајловић је са ирачком делегацијом разговарала о могућностима за јачање економске сарадње Србије и Ирака.

Постоји значајан простор за то да се сарадња између наше две земље прошири и ту смо да заједно направимо кораке у том правцу, рекла је она.


Михајловић је прихватила позив министра саобраћаја Ирака да, заједно са представницима српских грађевинских компанија, посети ту земљу, где би се разговарало о сарадњи и новим пројектима.

Ал Кафаји је оценио да ће данашњи састанак допринети отварању нових поља сарадње, истакавши да Ирак ради на обнови уништене инфраструктуре и болница и да постоји могућност да на тим пословима конкуришу и српска предузећа, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs