Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Унапређење пријатељских односа Србије и Грчке

Унапређење пријатељских односа Србије и Грчке

Београд/Атина 20. април 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас, током службене посете Атини, са првим потпредседником парламента Грчке и председником Одбора за европске интеграције Анастасиосом Куракисом, као и са директором Европске организације за јавно право (EPLO) Спиридоном Флогаитисом.

Фото: Танјуг

Јоксимовић је у разговору са Куракисом нагласила значај интензивирања билатералних посета, као и потенцијал за поспешивање међусобне сарадње у областима евроинтеграција, различитих инфраструктурних пројеката, туризма, културе, образовања и здравства.

Она је истакла важност заједничког рада на одржавању и унапређењу пријатељских односа двеју држава и парламената, и изразила захвалност Грчкој на принципијелном ставу по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Куракис је посебно похвалио резултате постигнуте у процесу европских интеграција Србије, као и успешност у спровођењу реформи, које су, како је оценио, од посебне важности за грађане Србије.

Он је поновио подршку Грчке свеукупном напретку Србије на политичком и привредном плану.

Куракис је, када је реч о приступу Србије актуелној мигрантској кризи, истакао да је наша земља показала хуман однос и солидарност и понашала се у складу са европским стандардима, чак када и неке чланице Европске уније то нису чиниле.

Флогаитис је у разговору са Јоксимовић истакао да је Европска организација за јавно право кућа Србије у Атини, и објаснио да је EPLO организација која се бави јавном управом и добрим управљањем, што су важни сегменти за Владу Србије у самом процесу европских интеграција.

Заједнички је констатовано да постоји простор за сарадњу у бројним областима, пре свега у реформи јавне управе и усавршавања младих, наводи се у саопштењу Кабинета министра без портфеља задуженог за европске интеграције.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs