Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Наставници кључни фактор унапређења образовања

Наставници кључни фактор унапређења образовања

Београд, 21. април 2017. године – Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Александар Пајић и саветник министра Нада Вуковић одржали су данас састанак са председником Европског удружења наставника (АЕДЕ) Силваном Марсељом и председником Европског удружења наставника Србије (ЕУНС) Радетом Зејаком.


Пајић је том приликом истакао да су васпитање и образовање битни сегменти сваког друштва, нагласивши да је наставник један од кључних фактора који могу утицати на унапређење образовања.

Он је указао на спремност Министарства за сарадњу са представницима поменута два удружења, уз оцену да ће сарадња на пољу образовања бити продуктивна и све делотворнија.

Марсеља је подсетио на то да је циљ удружења на чијем је челу увек био да се Европа уведе у школе и ојача школство кроз промовисање толеранције и европских вредности, као и прилагођавање образовног система потребама друштва.

Током састанка је било речи и о пројектима у којима учествује Европско удружење наставника, али и о онима у које су укључени млади школарци.

Зејак је напоменуо да је јачање партнерства и сарадње, кроз размену искустава земаља из региона и света и институција Србије, један од битних циљева ЕУНС-а.

Шеста Београдска гимназија је била овогодишњи домаћин првог регионалног сусрета гимназија, а том приликом су и потписани споразуми о међусобној сарадњи у области образовања.

Европско удружење наставника основано је 1956. године и данас окупља више од 25.000 наставника на свим нивоима образовања, при чему сарађује са Европском комисијом, Саветом Европе и Унеском.

Државе чланице имају своје националне огранке, а огранак у Србији основан је 2014. године, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs