Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Обезбеђена средства за рад народне кухиње у Бујановцу

Обезбеђена средства за рад народне кухиње у Бујановцу

Бујановац, 21. април 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да Влада Србије обезбеђује храну за више од 36.000 најугроженијих грађана, који топли оброк добијају у 77 народних кухиња широм Србије.


Вулин је, приликом обиласка просторија Црвеног крста Бујановац, у којима се обавља припрема и подела оброка за 1.200 корисника народне кухиње, истакао да је народна кухиња у Бујановцу једина у чијем финансирању локална самоуправа не жели да учествује.

Он је додао да, упркос томе што има тако велики број корисника, општина Бујановац до сада није уложила ниједан динар у функционисање те народне кухиње.

Министар је рекао да у преосталих 76 народних кухиња Влада Србије, заједно са локалним самоуправама, обезбеђује оброке онима којима је то најпотребније, додавши да се они којима је помоћ неопходна не деле на Србе, Роме или Албанце.

Према његовим речима, 1.200 корисника ове услуге у Бујановцу мора да добије своје парче хлеба сваки дан, без обзира на то које су вере или националности.

Вулин је навео да Центар за социјални рад у Бујановцу има више од 4.000 корисника, од чега приближно 1.000 њих прима новчану социјалну помоћ, а још 400 особа додатак за помоћ и негу другог лица.

Влада Србије је прошле године, како је подсетио, из наменских трансфера за помоћ у заједници за најугроженије категорије грађана општини Бујановац обезбедила 3.597.000 динара, а ове године тај износ превазилази 6.297.000 динара.

За функционисање народне кухиње у Бујановцу, Влада Србије је издвојила 17.100.000 динара, уз додатних милион динара за обнову опреме те народне кухиње, закључио је Вулин.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs