Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Неодмерене изјаве албанских политичара претња миру и стабилности

Неодмерене изјаве албанских политичара претња миру и стабилности

Бујановац, 21. април 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу изјавом да Прешево, Бујановац и Медвеђа треба да се припоје Косову и Албанији, позива на трећи балкански рат и рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије, као и на отцепљење дела територије Србије.

Фото: Танјуг

Вулин је, након обиласка просторија Црвеног крста у Бујановцу, рекао да изјаву Муслиуа треба да коментаришу надлежни државни органи и да би он за њу морао да одговара.

Ово није нека политичка изјава, нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије, поновио је министар.

Он је оценио да је ова изјава наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, а то је позив на трећи балкански рат за стварање такозване "Велике Албаније".

Вулин је упутио позив Европској унији и НАТО да реагују и казне Едија Раму и оне који покушавају да изазову балкански рат.

Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се такозвана "Велика Албанија" протеже и на Македонију, Грчку и Црну Гору.

Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију, нагласио је министар и додао да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

Србија треба да буде војно, економски и политички јака и стабилна, с обзиром на то да само таква може да сачува мир, истакао је Вулин.

Такође, он је затражио и од Националног савета Албанаца да се изјасни о томе да ли је то њихов став или само изјава једног човека, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs