Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапређење сарадње са Словенијом у области одбране

Унапређење сарадње са Словенијом у области одбране

Београд, 21. април 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Републике Словеније у Србији Владимиром Гаспаричем о могућностима за даље унапређење сарадње у области одбране, политичко-безбедносној ситуацији у региону у условима динамичног безбедносног окружења, као и о размени архивске грађе.

Фото: mod.gov.rs

У разговору је постигнута сагласност о томе да су развијени укупни односи двеју земаља добар основ за још квалитетнију сарадњу у сегменту одбране, где се отварају широке могућности које одражавају обостране интересе.

Ђорђевић је истакао да Министарство одбране наставља са избалансираном политиком одбране и непрестано ради на јачању и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима.

Према дефинисаним ставовима Владе, а у правцу европских интеграција, Србија се труди да транспарентном политиком сарадње и развојем економског просперитета свих држава у окружењу утиче на смирење ситуације у региону, поновио је министар.

Ђорђевић је исказао захвалност на професионалном ангажовању припадника оружаних снага Словеније у саставу Кфора, будући да је осим обезбеђења услова за миран живот српског становништва у јужној српској покрајини, изузетно значајно и очување српске историјске и културне баштине тог простора, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs