Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије

Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије

Београд, 21. април 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић упутио је данас, поводом 23. априла – Дана Војске Србије, честитку свим њеним припадницима.


"Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

У очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, 23. април је од изузетног значаја како за Републику Србију, тако и за Војску. Прославља се као највиши војни празник у знак сећања на Таковски устанак.

Професионалним извршавањем наменских задатака, Војска Србије је постигла запажене резултате на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању наших јединица, уважавајући традиционалне и имплементирајући новостворене вредности по угледу на друге модерне оружане снаге у Европи и свету.

Честитам вам празник, у жељи да и у наредном периоду постижете успешне резултате, да и даље будете активни чинилац безбедности у земљи и региону који ће Републику Србију водити ка просперитету и бољој будућности, уверен у то да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје", наводи се у честитки.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs