Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Деца из ,,Колевке“ сликала са уметницима из Србије, Мађарске и Румуније

Деца из ,,Колевке“ сликала са уметницима из Србије, Мађарске и Румуније

Хоргош, 21. април 2017. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Ненад Иванишевић отворио је данас на Хоргошу Васкршњи сабор уметника, који су организовали Фондација ,,Душа паорска“ из Новог Сада и Дом за децу ометену у развоју ,,Колевка“ из Суботице.


Иванишевић је том приликом рекао да је Васкршњи сабор уметника одличан пример међугенерацијске солидарности и окупационе радне терапије корисника Дома за децу ,,Колевка“.

Државни секретар је поручио да ће ресорно министарство подржати организовање аукције која је планирана након Васкршњег сабора.

Оснивач Фондације ,,Душа паорска“ Никола Симијановић истакао је да је веома важно обезбедити деци са сметњама у развоју инклузиван приступ и друштвену подршку.

На Васкршњем сабору уметника корисници ,,Колевке“, заједно са уметницима из Србије, Мађарске и Румуније, сликали су радове који ће бити продавани на аукцији, а сав приход ићи ће Дому за децу ометену у развоју из Суботице.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs