Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Даљи развој сарадње са кинеском провинцијом Хбеи

Даљи развој сарадње са кинеском провинцијом Хбеи

Београд/Тангшан, 16. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са гувернером провинције Хбеи Су Ћином разговарао о различитим врстама сарадње, напомињући да та кинеска провинција има БДП од 500 милијарди долара.


Вучић је истакао да је током сусрета постигнут договор о томе да сарадњу са том кинеском провинцијом употпунимо и у другим областима друштвеног живота.

Он је пренео да је свом саговорнику упутио молбу да посети Србију у оквиру иницијативе "Један појас – један пут", коју је установио председник НР Кине Си Ђинпинг.

Премијер је, истичући да је у разговору потврђено искрено пријатељство, изнео уверење да је пред нама добра будућност и да још много добрих и важних ствари можемо да урадимо за провинцију Хбеи, Србију и пријатељство српског и кинеског народа.

Вучић је рекао да је у кинеском граду Тангшан посетио и Железару "Тангстил", додавши да су представници компаније "Хестил", која је преузела Железару Смедерево, најавили да ће додатно улагати у опрему у тој челичани.

Срећан сам што смо успели да ту компанију доведемо у Србију, подвукао је он и констатовао да му се чини да код нас још не постоји разумевање колико је то био велики корак.

Премијер је указао на то да су му данас кинески партнери пренели да су задовољни пословањем у Србији, као и да од децембра немају губитке.

Он је у складу са тим оценио да је ова пословна сарадња прави пример у оквиру иницијативе "Један појас – један пут", и уједно изразио захвалност председнику Си Ђинпингу на подршци.

Вучић је данас био гост у провинцији Хбеи, која има више од 74 милиона становника, где је разговарао са тамошњим руководством.

Он је потом обишао и Железару "Тангстил", а по повратку у Пекинг имаће билатералне разговоре са премијером и председником Кине – Ли Кећангом и Си Ђинпингом.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs