Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Учвршћивати стратешко партнерство са Кином

Учвршћивати стратешко партнерство са Кином

Београд/Пекинг, 16. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Пекингу са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом.


Пријатељи који долазе издалека чине да једна држава брже напредује, рекао је председник Си и још једном честитао премијеру Вучићу победу на председничким изборима.

Под Вашим руководством Србија ће економски и политички још брже напредовати. Ви сте допринели добрим односима наше две земље. Наша билатерална сарадња је на највишем нивоу тренутно. Спреман сам да радимо заједно на учвршћивању односа и стратешког партнерства наше две земље, закључио је председник Си.

Почаствовани смо могућношћу да присуствујемо Форуму "Један појас – један пут" за међународну сарадњу и под Вашим покровитељством и сарадњом са Кином успели смо да урадимо много, истакао је премијер Вучић.

Он је кинеског председника обавестио о резултатима рада Железаре Смедерево и захвалио му се на помоћи око реализације тог споразума са компанијом "Хестил".

Нашу путну инфраструктуру смо развили у последње две године више него у последњих 60, и то без Ваше помоћи никада не бисмо успели. Подржавамо политику једне Кине и увек можете да рачунате на Србију као на свог великог пријатеља, нагласио је премијер Вучић.

Он је замолио председника Сија да помогне у успостављању директне авио-линије и помоћи око функционисања РТБ Бор.

Српски премијер је обавестио кинеског председника и о напретку припремних радова на изградњи пруге Београд–Будимпешта.

Председник Си је изразио захвалност на конкретним предлозима за нове видове сарадње са Србијом, нарочито из области пољопривреде, авио-саобраћаја и енергетике, истакавши да инфраструктурни пројекти имају приоритет у сарадњи двеју земаља.

Охрабрићу и подржаћу разговоре око успостављања директне линије, закључио је председник Си и нагласио да ће то помоћи већој туристичкој размени.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs