Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Нова радна места у погону фабрике у Оџацима

Нова радна места у погону фабрике у Оџацима

Оџаци, 18. мај 2017. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас у Оџацима званичном почетку производње у новом погону канадске фабрике "Магна ситинг", који се простире на 10.000 метара квадратних.


Вучић се по доласку у фабрику састао са руководством ове компаније, након чега је обишао нови погон, где је разговарао са радницима.

Он је најавио да би плате у јавном сектору до краја године могле бити повећане и за десет одсто, уз напомену да ће бити повећан и минималац.

То ће бити урађено можда већ у септембру или октобру, прецизирао је премијер, најавивши и смањење пореза и доприноса на рад за један или два одсто.

Вучић је изразио очекивање да ће плате порасти и у приватном сектору, који већ по томе полако сустиже јавни сектор, истакавши да је то било могуће остварити само захваљујући озбиљности програма који је спроведен.

Закључно са јучерашњим даном, суфицит у државној каси био је 23 милијарде, уместо 80 милијарди дефицита, како је било пројектовано, нагласио је он и додао да енергетика и рударство бележе боље резултате, док се прерађивачка индустрија и грађевинарство лагано подижу.

Вучић је поновио да је циљ да БДП буде преко три одсто, колико је пројекција раста ММФ, изразивши уверење да ће се то и постићи.
Канадска фабрика "Магна ситинг" послује у 18 европских земаља и бави се производњом пресвлака за ауто-седишта.

Ова компанија у Србији послује од 2013. године, када је у Оџацима отворена прва фабрика од 4.300 квадрата, у којој ради 444 радника.

Отварању новог погона присуствовали су и амбасадор Канаде у Србији Филип Пинингтон, министар привреде Горан Кнежевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, представници руководства компаније и локалне самоуправе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs