Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Дужност Србије да осветљава истину о дешавањима на Космету

Дужност Србије да осветљава истину о дешавањима на Космету

Београд, 18. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић поручио је данас да је истина најјаче оружје Србије и њеног народа на Космету, а обавеза државе је да на системски начин делује како би она доспела до најшире домаће и међународне јавности.


Ђурић је, након састанка са Даницом Маринковић, која је као истражни судија Окружног суда у Приштини 1999. године руководила истрагом случаја у Рачку, истакао да и данас постоји много разлога због којих Србија треба да осветљава оно што се дешавало у покрајини и раскринкава лажне разлоге за агресију на нашу земљу и покушај отимања територије.

Он је указао на то да судија Маринковић из тог периода има сачуване личне белешке и професионалну документацију о случају Рачак, који су драгоцена архивска грађа, али и аргументација која пред неким правосудним институцијама може имати снагу доказа.


Према његовим речима, Влада Србије ће помоћи да се књига судије Маринковић "Судија у рату и миру" преведе на енглески језик како би се учинила доступнијом међународној јавности.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је исказао захвалност својој саговорници на њеном делу и на томе што није престала да се бори и када је изгледало да је мало коме до те њене борбе стало.

Маринковић је подвукла да има част и задовољство што данас може да каже истину коју је утврђивала радећи професионално свој посао.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs