Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Обезбеђена средства за изградњу и адаптацију вртића

Обезбеђена средства за изградњу и адаптацију вртића

Београд, 18. мај 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић и менаџер Града Београда Горан Весић присуствовали су данас Пролећној вашаријади у вртићу „Јежурко“ у Борчи, најавивши значајна улагања у дечје вртиће.

Фото: mpn.gov.rs

Шарчевић је том приликом изразио задовољство због тога што је у свим предшколским установама које је посетио видео велику посвећеност раду и хармонију.

Кредит у износу од 50 милиона долара, који смо добили од Светске банке, биће употребљен не само за изградњу нових, већ и за адаптацију постојећих предшколских установа, што је прилика и за београдске вртиће да конкуришу за та средства, рекао је министар.

Весић је истакао спремност Града Београда да кроз пројекте конкурише за средства Светске банке, с обзиром на то да овај град трпи највећи притисак на вртиће, изразивши истовремено наду да ће већина градских општина добити део новца за проширење капацитета.

Предшколци „Јежурка“ извели су кратку приредбу за госте, који су потом обишли штандове и куповином радова дали допринос акцији.

У оквиру васпитно-образовног рада са децом на бројним радионицама направљени су производи чијом ће куповином родитељи, баке, деке, пријатељи и друга деца из околине моћи да донирају новац за уређење дворишта вртића, а све у циљу што дужег боравка деце на отвореном.

Такође, вашаријада је и хуманитарног карактера, јер је план да део новца буде упућен у хуманитарне сврхе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs