Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Традиционално дружење падобранаца у Лисичјем јарку

Традиционално дружење падобранаца у Лисичјем јарку

Београд, 19. мај 2017. године – Државни секретар за спорт Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Предраг Перуничић присуствовао је данас отварању манифестације „Балкански скок пријатељства“, која је одржана на спортском аеродрому Лисичји јарак.


Перуничић је поручио да се ова манифестација, која се традиционално одржава већ 23 године и окупља падобранце из великог броја држава, мора неговати и чувати.

Он је указао на то да су падобранци учинили много за нашу земљу, и да су због тога наш узор и чувари правих вредности које преносе младим генерацијама.

Овогодишња манифестација окупила је 130 падобранаца из четрнаест земаља: Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине (БиХ), Македоније, Француске, Шпаније, Немачке, Русије, Израела, Грчке, Мађарске и Бугарске.

Организатори су Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и падобранских клубова „Феникс“ и „Сребрни змај“.

„Балкански скок пријатељства“ одржава се у Лисичјем јарку од 1994. године, а настао је сарадњом грчке Уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs