Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Вулин отворио манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“

Вулин отворио манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“

Београд, 19. мај 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је данас Међународну манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“ која се одржава на спортском аеродрому „Лисичји јарак“.

Фото: Танјуг

Вулин је отварајући манифестацију рекао да је Србија земља слободних људи и да је увек била на правој страни света.

Ово је велико задовољство и прилика да покажемо свим нашим борцима и ветеранима колико нам је стало до њих, колико су нам битне вредности за које су се они залагали и борили. Србија је земља која зна шта значи слобода и која се за слободу увек борила, навео је Вулин.

Он је, обраћајући се падобранцима, истакао да му је увек част када стоји пред њима, да се радује што их сваке године има све више и пожелео им ведро небо.

Такође, Вулин је на данашњој манифестацији, заједно са другим падобранцима скочио падобраном из авиона у тандему са инструктором Миланом Тодоровићем.

Отварању „Балканског скока пријатељства“ присуствовали су и државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић, владика пакрачки Јован Ћулибрк, херој Руске војске генерал Николај Бељајев, као и мајка палог борца Горана Остојића, Јованка Остојић.

„Балкански скок пријатељства“ одржава се од 1994. године и настао је сарадњом Грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде.

Организују га Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Министарства одбране, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs