Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Иванишевић осудио поступање Комуналне полиције према ромској деци

Иванишевић осудио поступање Комуналне полиције према ромској деци

Београд, 19. мај 2017. године – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома и Ромкиња у Србији Ненад Иванишевић осудио је данас поступање Комуналне полиције у Београду према ромској деци.

,,Поразно је и срамотно сазнати да и данас, у 21. веку, постоје људи који врше дискриминацију по било ком основу. Још поразније је то што су у овом случају жртве дискриминације била деца ромске националности.

Дете, без обзира које је расе, вере или социјалног статуса, треба да има право на срећно детињство, а игра је саставни део његовог одрастања. Ко сте ви да му то ускратите? Деца нису крива што су се родила припадајући некој мањинској групи, а још мање су крива што су хтела да се играју у једном од београдских паркова.

Замолио бих надлежне органе да комунални полицајци који су извршиоци овог жалосног чина буду адекватно кажњени јер не смемо дозволити да у нашем друштву и нашој земљи неко демонстрира силу над недужном децом“, наводи се у изјави Иванишевића.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs