Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Помоћи задругарима у Јабланичком управом округу

Помоћи задругарима у Јабланичком управом округу

Лесковац, 6. јун 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић разговарао је данас са челницима локалних самоуправа Јабланичког управног округа и задругарима о мерама за поспешивање задругарства у овом крају.

Теме данашњег састанка биле су реализација програма финансијске подршке земљорадничким задругама Јабланичког управог округа и улога јединица локалне самоуправе у његовом спровођењу, у оквиру реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.

Тај програм се реализује кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

Кркобабић је истакао да се проблем оживљавања задруга мора решавати на терену, где ће се заједно са локалном самоуправом у директном контакту са задругарима реализовати одредбе поменутог програма.

Он је указао на то да су празна села у рубним деловима земље најозбиљнији изазов за националну безбедност Србије.

Састанку у Лесковцу су присуствовали представници општина Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа и Црна Трава, као и представници земљорадничких задруга и задружних савеза из поменутог округа.

Такође, на састанку су били и председник Задружног савеза Србије Никола Михаиловић, члан Одбора за село САНУ Риста Костов, као и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Кркобабић је са сарадницима посетио и земљорадничку задругу "Зелена звезда" у селу Винарце, као и пољопривредно домаћинство задругара Ивана Стаменковића.

Он је у протекле две недеље обишао Нишавски и Пиротски управни округ, наводи се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs