Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Потврђен добар пословни амбијент у нашој земљи

Потврђен добар пословни амбијент у нашој земљи

Београд, 8. јун 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић најавио је данас да ће држава још интензивније подржавати инвестиције, и то не само наставком политике подстицаја, већ и обезбеђивањем поузданог амбијента за пословање.

Фото: Танјуг

Кнежевић је, учествујући на конференцији "Ка бољој инвестиционој клими на западном Балкану", изнео податак да је у Србији прошле године било више од 1,9 милијарди евра страних директних инвестиција.

Он је подвукао да напредак услова за пословање у нашој земљи потврђују и светски брендови који су одабрали Србију за ширење свог пословања, попут "Леонија", "Џонсон електрикса", "Делфија", "Кромберга", "Шуберта" и многих других.

Од почетка 2016. године до данас, како је навео, потписан је 31 уговор о додели подстицаја, чиме је планирано отварање 20.566 нових радних места и реализација инвестиционих пројеката од 300 милиона евра.

Посебно радује чињеница што су те компаније запослиле далеко више људи него што је уговорено, нагласио је министар, указавши истовремено на то да 72 компаније данас запошљавају готово 30.000 радника више него што је било предвиђено.

Кнежевић је саопштио и да мала и средња предузећа у Србији, захваљујући Влади Србије и Европској унији, данас имају доступно више од 500 милиона евра повољних кредита кроз фондове ЕУ, нагласивши да се ти кредити дају под врло повољним условима, без хипотеке и да су у потпуности окренути домаћим привредницима.

Интерес Србије јесте да настави европски пут и одржи резултате постигнуте у процесу финансијске консолидације, рекао је он и додао да промене почињу да се осећају, и да наша земља има јасно спољнополитичко опредељење уласка у Унију.

Министар је нагласио да је Србија данас и политички и економски стабилна земља и препозната као добар и поуздан партнер у ЕУ, поновивши да Србија две трећине својих производа извози у земље ЕУ, а приближно једну петину у регион.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs