Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Цене производа и услуга у мају ниже за 0,5 одсто

Цене производа и услуга у мају ниже за 0,5 одсто

Београд, 12. јун 2017. године – Републички завод за статистику саопштио је данас да су потрошачке цене производа и услуга у мају 2017. године, у односу на април исте године, у просеку ниже за 0,5 одсто.

Потрошачке цене у мају 2017. године, у поређењу са истим месецом претходне године, повећане су 3,5 одсто, док су у односу на децембар 2016. године, повећане 2,7 одсто.

Посматрано по главним групама производа и услуга класификованих према намени потрошње, у мају ове године, у односу на претходни месец, највећи пад цена је забележен у групи храна и безалкохолна пића (1,4 одсто).

Пад цена је регистрован и у групама стан, вода, електрична енергија, гас и друга горива и транспорт (за по 0,2 одсто), као и у групи намештај, покућство и текуће одржавање стана (0,1 одсто).

Раст цена констатован је у групи ресторани и хотели (0,4 одсто), у групама здравство и образовање (за по 0,3 одсто), затим у групама рекреација и култура и одећа и обућа (за по 0,2 одсто) и у групи комуникације (0,1 одсто).

Цене осталих производа и услуга нису се битније мењале.

Републички завод за статистику од 1999. године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију (укупно).


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs