Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србији потребни квалитетни и успешни менаџери

Србији потребни квалитетни и успешни менаџери

Београд, 15. јун 2017. године – Вршилац дужности председника Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да је Влада одлучна у томе да побољша пословно окружење, уз уверење да ће се ефекти покренутих реформи одразити на успехе привреде у овој и наредним годинама.

Фото: Министарство спољних послова

Званични сајт Владе Србије преноси у целини изјаву Дачића на јунском сусрету менаџера:

„Поштовани чланови Српске асоцијације менаџера,
Уважени гости,
Драге Станка и Јелена,

Хвала на позиву да будем ваш гост на традиционалном јунском сусрету менаџера. Веома ми је драго да сам овде са вама.

Србији су потребне јаке пословне асоцијације као што је ваша да бисмо кроз стални дијалог са привредницима брзо и ефикасно решавали све проблеме који стоје на путу даљег унапређења наше привреде.

Уз све донете законе и даље су пред Владом Србије велики изазови. Влада је одлучна у томе да побољша пословно окружење и верујем да ће се ефекти реформи које су покренуте одразити на ваше привредне успехе у овој и наредним годинама.

Као први потпредседник Владе сматрам да је снага једне земље у људима, пре свега ту мислим на младе, нове генерације, али и на успешне пословне људе, привреднике и предузетнике, који су прави покретачи привредног раста.

Драго ми је да је Српска асоцијација менаџера преузела на себе одговорност да континуирано ради на професионалном развоју менаџера који управљају компанијама у Србији, јер то може и треба да буде важна предност Србије у региону и Европи.

Србији су потребни квалитетни и способни менаџери, спремни на прихватање одговорности да заједно са институцијама Владе Србије раде на унапређењу конкурентности Србије, јер само ако је конкуретна на регионалном и светском тржишту, наша земља може да буде богата и успешна за све своје грађане.

Стога посебно подржавам вашу регионалну иницијативу САМИТ 100, као што сам недавно рекао током разговора на Брду код Крања, јер сматрам да може имати важну улогу као пословни форум који се бави конкурентношћу овог региона и који прати „Брдо–Бриони“ процес.

Радује ме чињеница да ће се САМИТ 100 следеће године одржати у Србији и да ћемо сви заједно имати прилике да у нашој земљи угостимо пословне лидере региона.

Желим вам да и даље успешно радите и оснажујете своје чланове, јер ће само са јаким менаџерима и успешним компанијама, наша Србија бити јака.

Хвала вам“, закључио је Дачић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs