Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Реконструкција тврђаве Рам важна за туристичку понуду

Реконструкција тврђаве Рам важна за туристичку понуду

Велико Градиште, 16. јун 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић обишао је данас радове на реконструкцији тврђаве Рам код Великог Градишта, у које је уложено више од 1,1 милион евра.

Фото: Танјуг

Љајић је том приликом истакао да тврђава Рам представља значајан туристички потенцијал не само Великог Градишта, већ и овог дела Србије, указавши на чињеницу да 600 година ништа није учињено на њеној обнови, а да се сада реконструише захваљујући Турској агенцији за сарадњу и координацију (ТИКА).

Он је објаснио да су радови почели 2013. године и да су уложена значајна средства која ће омогућити да ова тврђава буде место које ће обилазити домаћи и страни туристи.

Потпредседник Владе је навео да је циљ да се на тај начин повећа и обогати туристичка понуда Великог Градишта, али и неколико локалних самоуправа, а пре свега Голупца и Пожаревца.

Према његовим речима, циљ је да имамо културну туристичку руту коју ћемо понудити домаћим и иностраним гостима, а која ће подразумевати обилазак Виминацијума, Рамске и Голубачке тврђаве.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич рекао је да је важно да се наставља изградња мостова сарадње између Србије и Турске, и навео да је агенција ТИКА важан чинилац у томе јер финансира многе пројекте у Србији.

Ова тврђава је посебно битна за турску историју и то је један од разлога због којих је изабрана, рекао је Билгич, додајући да је реч о великом пројекту чији је циљ унапређење туристичке понуде овог региона.

Он је навео да је Турска задовољна тиме што у овом послу може да помогне, наводећи да је следећи корак, након реконструкције, долазак још више туриста из Турске, али и других земаља.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs