Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Отворен нови погон фабрике кондиторских производа "Nelly"

Отворен нови погон фабрике кондиторских производа "Nelly"

Лозница, 16. јун 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас отварању новог погона фабрике кондиторских производа "Nelly" у Лозници, инвестиције вредне три милиона евра, у којој је запослено 50 нових радника.

Фото: Танјуг

Вулин је, након обиласка производног погона, истакао да ће тај погон, поред нових радних места, повећати капацитет фабрике за 80 одсто, и додао да је ова компанија пример предузетништва, који треба да следе многи у Србији.

Он је пренео да је Влада Србије поносна на наше предузетнике и да настоји да ради што боље како би им обезбедила могућност пласмана у иностранство, али и добре и предвидљиве услове за пословање у Србији.

Министар је указао на то да ће се Влада и убудуће трудити да изједначи субвенције и помоћ од државе када су у питању домаћи и страни произвођачи на нашем простору.

Директор фабрике "Nelly" Митар Обрадовић рекао је да је за ову фабрику веома значајан извоз у Русију, и изразио задовољство тиме што је Влада потписница споразума о слободној трговини са том земљом, као и ЦЕФТА споразума који омогућава продају производа без царине са земљама у региону.

За нас је извоз у Русију веома важан, и овим отварањем проширујемо асортиман на 40 врста чоколада и идемо напред, рекао је Обрадовић.

Фабрика кондиторских производа "Nelly" основана је 2007. године и данас своје производе извози у 12 земаља, међу којима и на тржиште Русије, Белорусије и Јерменије.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs