Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Малинари удруживањем решавају главне проблеме

Малинари удруживањем решавају главне проблеме

Београд, 18. јун 2017. године – Министар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас да ће Влада учинити све да помогне малинарима, најавивши састанак представника Министарства трговине и финансија са удружењима малинара, како би се спречило нарушавање тржишта.

Фото: Танјуг

Недимовић је за ТВ Пинк рекао да ће тај састанак бити одржан у уторак и поновио да држава не може да уређује цене административним мерама, већ да је ту да уређује систем.

Он је, изневши податак да малина са 250 милиона долара учествују у нашем извозу, нагласио да предстоји много посла како би се помогло људима да са одређеним алатима сачувају робу, па да је касније извезу.

Морамо да водимо рачуна о свим произвођачима, али и о бизнису и у том смислу ћемо учинити све да неко не угрози тржиште, нагласио је министар, указавши на предности удруживања произвођача.

Неколико власника малињака у Ариљу се недавно удружило и направило своје складиште па ће продавати малине по већој цени и то у новембру или децембру, рекао је Недимовић и поручио да пољопривредници треба да ставе акценат на прерађивачку индустрију.

Више стотина малинара са подручја западне Србије затражило је јуче са мирног протеста у Ариљу да држава хитно реагује и спречи, како су рекли, монополистичко понашање хладњачара.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs