Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Високи професионализам припадника граничне полиције

Високи професионализам припадника граничне полиције

Хоргош, 18. јун 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас са припадницима Управе граничне полиције на Хоргошу о функционисању граничног прелаза почетком и током летње сезоне и мерама које ће се предузети како не би долазило до већих гужви.

Фото: mup.gov.rs

Стефановић је том приликом одао признање припадницима Управе граничне полиције МУП-а за веома добру оперативну активност и високи професионализам, подсетивши на то да је јуче на том граничном прелазу гранична полиција запленила више од 30 килограма наркотика.

Веома добра оперативна активност говори да су ови људи искусни професионалци који знају свој посао, рекао је он и најавио да ће се трудити да се припадницима полиције набави нова опрема и техника.
У поступку је набавка нових полицијских униформи, рекао је министар и подсетио на то да је гранична полиција у претходних годину дана добила око 100 возила која им помажу у раду.

Стефановић је најавио да ће припадници граничне полиције већ за неколико дана поново почети акцију којом се упозоравају возачи који улазе у нашу земљу на то шта су саобраћајни прописи и које су мере које треба да предузимају.

Према његовим речима, возачи се упозоравју на то да је много важније да направе паузу и да се одморе како не би дошло до било какве врсте саобраћајне незгоде и угрожавања живота.

Стефановић је са припадницима полиције на граничном прелазу Хоргош разговарао о томе шта су највећи проблеми и шта може да се уради како би се олакшао пролазак људи и возила, али и да се појачају мере контроле и помогне јединицама граничне полиције да буду ефикасније.

Договорили смо неке кључне аспекте рада. Они ће предложити и нову систематизацију коју ћемо разматрати током лета која би требало да омогући да полиција буде ефикаснија, рекао је министар.

Он је истакао пожртвованост припадника граничне полиције додајући да они даноноћно раде те да на прелазу нема великих гужви, мада се оне највише очекују у јулу и августу.

Имамо телефон за пријаву било какве врсте корупције и у МУП-у и у другим државним органима где свако ко се са тим сучи може да пријави Сектору унутрашње контроле и полицији, истакао је Стефановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs