Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Награде општинама у такмичењу „Узми рачун и победи“

Награде општинама у такмичењу „Узми рачун и победи“

Београд, 19. јун 2017. године – Министарство државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије саопштило је да ће грађани Беле Паланке, Димитровграда, Пландишта, Беле Цркве и Голупца до 26. јуна изабрати пројекте реконструкције и опремања школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја, које ће финансирати Влада.

Реч је о награди за допринос сузбијању сиве економије и најбољи пласман у такмичењу „Узми рачун и победи“.

Гласање за укупно 16 приоритетних пројеката које су предложиле локалне самоуправе организовано је на јавним местима, шалтер салама општина, трговима и пијацама, а за реализацију онога што одаберу на располагању ће имати по 20.000 евра.

Становници Беле Паланке бирају између реконструкције простора за формирање омладинског клуба, уређења археолошког налазишта „Ремисиана“ и постављања теретане на отвореном у насељу „Нова мала“.

Општина ове пројекте сматра кључним за унапређење квалитета живота младих и туристичке понуде.

На гласачком листићу у општини Димитровград налазе се куповина теренског возила за Дом здравља, реконструкција платоа испред Центра за културу, као и простора за формирање Туристичког инфо центра.

Грађани Пландишта треба да одлуче о томе да ли ће ОШ „Доситеј Обрадовић“ добити нове клупе, столице и катедре, да ли ће Дом здравља бити опремљен новим ултразвучним апаратима, односно беби вагама и котлом или ће следеће зиме малишани у ПУ „Срећно детињство“ добити боље грејање.

Општина Бела Црква ставила је у први план стварање услова за квалитетнији живот младих и деце.

Реконструкција сале Центра за културу, изградња дечјих игралишта у градском парку и у ПУ „Анђелка Ђурић“, нашли су се на референдуму у овој општини, који је завршен јуче, а пребројавање гласова је у току.

Општина Голубац акценат је ставила на развој месних заједница и приградских насеља, па су се међу предлозима пројеката нашли санација сеоске амбуланте у Винцима и зграде Основне школе „Бранко Радичевић“ у насељу Добра, као и изградња нове зграде Основне школе у насељу Кривача.

Додатне награде за 12 најактивнијих локалних заједница, у које поред наведених пет општина спадају и Сечањ, Житиште, Бачки Петровац, Тител, Раковица, Прокупље и Сврљиг, су WиФи зоне бесплатног интернета.

Захваљујући донацији "Телекома Србија", становници награђених општина моћи ће да користе бежични интернет максималне брзине до 300Мб/с на градским трговима, парковима и другим одабраним локацијама.

Телеком зоне су већ заживеле у Белој Паланци, Димитровграду и Прокупљу, а очекује се и у осталим општинама до 7. јула.

Такмичење општина и градова, организовано у оквиру наградне игре "Узми рачун и победи", за циљ је имало да грађанима покаже како узимање рачуна при свакој куповини и плаћање пореза има директну везу са квалитетом живота на локалу, додаје се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs