Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Политика > Брнабић предложила састав свог кабинета

Брнабић предложила састав свог кабинета

Београд, 28. јун 2017. године – Мандатар за састав нове владе и министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Ана Брнабић саопштила је данас у свом експозеу пред посланицима Скуштине Србије имена кандидата за састав нове владе, која ће имати 18 министара и три министра без портфеља.


Влада, која добије већинску подршку, радиће у следећем саставу – први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

На челу министарства финансија предложен је Душан Вујовић, министар привреде биће Горан Кнежевић, док Бранислав Недимовић остаје министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Министарство за заштиту животне средине водиће Горан Триван, Министарство рударства и енергетике Александар Антић, док ће министар за европске интеграције бити Јадранка Јоксимовић.

Нела Кубуровић остаје министар правде, док ће нови члан Владе бити Бранко Ружић, који ће водити Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Министар одбране биће Александар Вулин, док ће Зоран Ђорђевић бити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар здравља у новој влади остаје Златибор Лончар, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

У новој влади биће и три министра без портфеља, и то Славица Ђукић-Дејановић биће задужена за популациону политику, Милан Кркобабић за регионални развој и координацију јавних предузећа и Ненад Поповић за иновације и технологију.


Устав
Текст новог Устава Републике Србије, који су посланици Народне скупштине једногласно изгласали 30. септембра 2006. године
  DOC (MS Word)
  PDF (Adobe Acrobat)

Мултимедија
ВИДЕО: Гласање о Уставу у Народној скупштини (извор: Радио-телевизија Србије)

Документи
  Меморандум о међусобном разумевању Руске Федерације и СЦГ
  Повеља о људским и мањинским правима
  Бирачки списак (октобар 2003. године)
  Закон о сарадњи СРЈ са Хашким трибуналом

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs