Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Унапредити систем заштите од насиља у породици

Унапредити систем заштите од насиља у породици

Београд, 6. јул 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић указао је данас на потребу побољшања система заштите од насиља у породици, изразивши уверење да ће ресорно министарство то успети да уради у најкраћем могућем року.

Ђорђевић је у саопштењу за јавност, поводом трагедије која се догодила јуче у Центру за социјални рад на Новом Београду, истакао да је Министарство покренуло поступак надзора рада тог центра.

Могу да гарантујем, поручио је министар, да ће сви одговорни за евентуалне пропусте за овај страшан догађај, у којем је страдала једна жена, мајка троје деце и дугогодишња жртва злостављања, бити санкционисани.

Свестан сам да било какав поступак Министарства не може да ублажи бол чланова породице жртве овог злочина, али морам да нагласим да је за опстанак и напредак сваког сегмента нашег друштва кључно да све надлежние институције, организације цивилног друштва, медији и грађани учине све што се може да убудуће спречимо овакве трагедије, закључио је Ђорђевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs